Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Šport

Žilinskí basketbalisti po trpkom konci: Bude sa nám ťažko odchádzať

BK Slávia Žilina nepodá prihlášku do ročníka 2020/21 a dáva si minimálne ročnú pauzu. Toľko čisté fakty, ktoré mimoriadne zasiahli basketbalovú rodinu pod Dubňom.

16.06.2020 | 13:15

Informácia o konci žilinského basketbalu v SBL neprišla ako blesk z jasného neba. "Na spoločnom obede sa akcionári klubu zhodli, že nedokážu zabezpečiť financovanie klubu ako doteraz," povedal nám predseda správnej rady Jozef Galdun a pokračoval. "Evidujeme dlhy vo výške okolo 70 tisíc eur, naši akcionári doslova darovali tieto peniaze, aby sme mali čistý stôl. Vyplatili sme hráčov, trénerov i realizačný tím  a do konca mesiaca prídu na rad aj ostatní."

 

Na spoločnom obede sa hráči oboznámili s touto situáciou a do reči im pochopiteľne príliš nebolo. "Je mi to ľúto. S Robom Rožánkom sme tu hrali celý život a ťažko sa mi odchádza, ale kríza priniesla zmeny a s tými sa musíme zmieriť. Dúfam, že v budúcnosti sa basketbal v Žiline dostane do extraligy a raz sa tu budem môcť vrátiť. Hrať pred týmito skvelými fanúšikmi bola pre mňa radosť!," povedal pre Žilinský večerník odchovanec klubu Jakub Merešš. 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív J.M.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod