Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 21°C

Zaujalo nás

Žilinskí hip-hoperi sa stali majstrami sveta

Na majstrovstvách sveta v hip-hope sa žilinská škola MyDANCE predviedla v najlepšej forme. Získali titul, ktorý sa do tanečných kroník zapíše ako prvý na Slovensku.

01.11.2023 | 09:16

Minulý týždeň sa konala v Poľsku tanečná súťaž medzinárodnej organizácie IDO (International Dance Organization). Išlo o majstrovstvá sveta v hip-hope, na ktorých sa zúčastnilo až 40 krajín z celého sveta.

Žilinská škola MyDANCE získala titul majstrov sveta v kategórii detská hip-hopová formácia, kde naraz tancuje až 24 tanečníkov. „V danej kategórii súťažilo 26 choreografií a v tejto obrovskej svetovej konkurencii sa podarilo našej tanečnej škole prejsť cez tri vyraďovacie kolá až do finále, v ktorom sme získali prvé miesto. V rámci tejto kategórie Slovensko získalo prvé miesto po prvýkrát v histórii. Choreografiu vytvorila naša lektorka Diana Obertová, ktorá svojou prácou zožala už niekoľko medzinárodných úspechov, ale tento je jednoznačne najcennejší,“ hovorí Aleš Hammerle, jeden z vedúcich klubu.

„Vytvorenie takejto choreografie trvalo zhruba pol roka každotýždennej driny v sále. Ťažko opísať naše pocity ako postupne počas vyhlasovania výsledkov odpadávali ďalší a ďalší konkurenti a počas rozhodujúceho vyhlásenia druhého miesta moderátor vyhlásil Poľsko, čím nám bolo jasné, že sme získali prvé miesto a splnil sa ten najtajnejší sen. Pred rokom sme sa totiž pokúšali o to isté na majstrovskej súťaži v Rakúsku a zastavili sme sa pred bránami stupňov víťazov na štvrtej priečke, čo sme, samozrejme, tiež brali ako obrovský úspech,“ dodáva.

Ich výkon zaujal širokú verejnosť a video víťaznej choreografie na kanáli youtube už videlo okolo 4-tisíc ľudí. „Ich vášeň, odhodlanie a neuveriteľný talent nastavil nový štandard vo svete tanečného hip-hopu. Tieto výnimočné deti nám dokázali, že sny nemajú medze a vďaka ťažkej práci je možné skutočne všetko,“ vyjadrili sa o ich výkone organizátori.

O dva dni na to stupeň víťazov patril znova škole MyDANCE, keď prvé miesto získali deti z mini MyDance v kategórii Dance Star.

Autor: - r -

Foto: archív MyDANCE

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod