Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 3°C

Šport

Žilinskí karatisti získali šesť kovov

Koncom mája sa uskutočnil prvé online podujatie v rámci Slovenského pohára detí a žiakov – video súťaž kata. Na prvom celoslovenskom online športovom podujatí v Karate Žilinu reprezentovalo niekoľko pretekárov z kategórie žiakov. Súťaž pozostávala z hodnotenia krátkej video nahrávky súborných cvičení Kata, ktoré sú predpísané pre každú kategóriu.

11.06.2020 | 15:55

Cvičenci sa poctivo pripravovali a natáčanie svojich Kata dotiahli do najmenších detailov, vrátane výberu prostredia, osvetlenia a podobne. Samozrejme, najdôležitejší bol samotný výkon a prevedenie Kata. Pretekári boli hodnotení podľa nasledujúcich kritérií: zhoda so samotnou formou a štandardami príslušného štýlu, technické vykonanie - postoje, techniky, premiestňovanie, časovanie, správne dýchanie, ohnisko (kime), technická náročnosť, atletický výkon, sila, rýchlosť, stabilita, rytmus. Taktiež bolo potrebné dodržať predpísané parametre týkajúce sa samotného natáčania. Konkurencia bola naozaj početná a v jednotlivých kategóriách sa o prvenstvo uchádzali desiatky pretekárov z celého Slovenska. Výkony Žilinčanov boli nadpriemerné, o čom svedčí aj výsledková listina.

 

Výsledky AC UNIZA Karate Klub Žilina:

Jakub Buček (Kata chlapci 6-7 rokov) – 1.miesto, Nella Dršková (Kata mladšie žiačky 8-9 rokov) – 1.miesto, Jonáš Jasenka (Kata chlapci 6-7 rokov) – 3.miesto, Adam Kovař (Kata chlapci 6-7 rokov) – 2.miesto, Jakub Pyšný (Kata chlapci 6-7 rokov) – 1.miesto, Richard Sýkora (Kata chlapci 6-7 rokov) – 1.miesto.

 

 

 

Autor: - r -

Foto: archív klubu

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod