Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Šport

Žilinskí tenisoví amatéri majú po sezóne. Titul uchmatol Štefan Vnuk

Premiérový ročník ŽLTA (Žilinská liga tenisových amatérov) sa podarilo odohrať uplynulý piatok doslova v hodine dvanástej. Finálový duel I. ligy ukončil celú sezónu, v ktorej sa podarilo organizátorom dať dokopy amatérskych tenistov zo Žiliny a okolia.

27.10.2020 | 19:06

Iniciátorom celej myšlienky a hlavným organizátorom je športový nadšenec, Žilinčan Marián Žucha. „Počas minulého roka sme spravili amatérsky turnaj Žilina open a mal som z neho výborný pocit. Doteraz v Žiline neexistovala žiadna liga, ako napríkladv Bratislave, Košiciach či Nitre. Som rád, že sa nám to celé podarilo zorganizovať a aj odohrať doslova v hodine dvanástej. Aj keď nám ostalo finále II. ligy, tak okrem toho máme všetko úspešne za sebou,“ zhodnotil Žucha a pridal aj štatistiky za trvanie celej ligy (od mája do októbra). „Celkovo sa odohralo 158 zápasov a 3400 gemov. 38 hráčov bolo rozdelených podľa výkonnosti do I. a II. ligy. Do budúcnosti v roku 2021 chcem zapojiť ďalšie kategórie ako 50 plus, štvorhry a aj takú extraligu, ktorú by tvorili bývalí tenisti zo Žiliny a okolia.“ Finálový duel sa odohral v piatok 23. októbra, kde sa z titulu tešil Štefan Vnuk z Kysuckého Nového Mesta, keď zdolal Žilinčana Milana Dolinajca, inak profesionálneho hokejistu momentálne hrajúceho za Považskú Bystricu a odchovanca žilinského hokeja. „Hráči boli v oboch ligách rozdelení do dvoch skupín, po základnej časti prišlo play-off a všetkým sa páčila úroveň zápasov. Najväčší progres zaznamenal z piateho miesta v skupine Milan Dolinajec, keď sa dostal do finále. Teší ma odozva verejnosti a snáď sme začali peknú myšlienku aj do budúcnosti. Rád by som vyjadril poďakovanie všetkým za pomoc. Konkrétne správcovi kurtov Kayman klubu Martinovi Mitrovi i Editke. Tiež Matejovi Krškovi, Veronike Juršovej, Jurajovi Závodskému, Michalovi Smatanovi a ostatným spolupracovníkom za pomoc. Vidíme sa v budúcej sezóne, budem rád, ak sa budú ľudia prihlasovať aj do 2. ročníka. Hlavnou myšlienkou je spojiť ľudí v okrese, aby sa vytvorila silná komunita tenisových amatérov,“ dodal Žucha.

 

Výsledky ŽLTA 2020 – 1.ročník:

 

I.liga:

Finále: Štefan Vnuk – Milan Dolinajec 6:4,7:6

Celkové poradie: 1. Štefan Vnuk, 2. Milan Dolinajec, 3. Martin Hadač, Róbert Lopušan (semifinalisti o bronz nehrali), 5. – 8. Ivan Šimček, Pavol Ozaniak, Juraj Závodský, Michal Krško.

 

II. liga

Postup do I. ligy: Peter Jarab, Dušan Trnovský

Celkové poradie: 1. Peter Jarab, Dušan Trnovský, 3. Peter Adámek, František Oravský, 5. – 8. Peter Fulep, Martin Hikaník, Jozef Giret, Matej Bezdeda.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod