Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 11°C

Z regiónu

Žilinský Exact Systems otvoril nový externý sklad pre kontrolu kvality

Dvadsať rokov od založenia materskej firmy, najväčšia akvizícia v jej histórii, kontinuálny rast a rozvoj. V jednej vete sú zhrnuté aktuálne kľúčové udalosti spoločnosti Exact Systems, ktorú na Slovensku a v Českej republike riadi Radovan Meleš. U nás má firma sídlo v Žiline, v meste, ktoré je nielen významným dopravným, ale i priemyselným uzlom. Biznisom spoločnosti je kontrola kvality predovšetkým, no nielen, v automobilovom priemysle.

28.05.2024 | 10:10

Súčasťou a významnou konkurenčnou výhodou v rámci ich služieb klientom sú externé sklady. Tie šetria zákazníkom priestor pre výkon kontroly, a zároveň zaručujú flexibilitu tým, že poskytujú nielen miesto pre prácu ale i ľudí, kvalifikovaných kontrolórov. Žilinčania sa môžu pochváliť novými skladovými priestormi v Kysuckom Novom meste. Viac v rozhovore s Radovanom Melešom, generálnym riaditeľom Exact Systems.


 

 

Aké parametre má váš nový sklad?

Sklad disponuje plochou 850 m², strop je vysoký 9 metrov a samozrejme nechýbajú moderné technológie, spĺňajúce normy pre potreby automotive v kategórii typu A.

Prečo je situovaný práve v Kysuckom Novom Meste?
Voľba bola úplne prirodzená vzhľadom k tomu, že sa tu nachádza náš najsilnejší klient. Zároveň je to strategické miesto, nakoľko v tejto lokalite bol veľký dopyt na využívanie externých priestorov. Tieto priestory budú využívané celoročne podľa požiadaviek a potrieb klientov. Sú k dispozícii 24/7/365.

Ide o špecializované priestory ?
Sklad je zariadený na klasickú kontrolu kvality, no vďaka jeho technickým parametrom, vnútorným rozmerom v ňom dostatok priestoru aj na skladovanie komponentov. Špecifikum tohto skladu je špeciálne vytvorená ESD zóna, ktorá slúži na kontrolu komponentov pre elektromobilitu. V tomto sektore neustále narastajú požiadavky. Za zmienku stojí aj fakt, že disponujeme vlastnou logistickou dopravou, čo vnímame ako veľkú výhodu ako pre nás, tak pre klientov. Pripomeniem, že tento objekt je svojim druhom tretím v poradí a technicky najvyspelejší, so spomínaným dedikovaným ESD pracoviskom. Do budúcna plánujeme v sklade vykonávať 3D merania. Samozrejme, čo sa týka ostatných skladov, každý z nich spĺňa najvyššie technické parametre.

Koľko ľudí v sklade pracuje?
V priestoroch objektu sa nachádza administratívna časť, kde je sústredená logisticko-technická podpora pracovníkov. Kapacitne sme schopní zabezpečiť obsluhu 12 pracovísk súčasne, podľa potreby na viacerých zmenách, čo nám poskytuje vysokú flexibilitu pre našich klientov.


 

Aké výhody znamená tento sklad pre klienta a aj pre vás ako spoločnosť?
Pre klienta určite dostupnosť, flexibilita, šetrenie priestoru využiteľného na rozšírenie výrobných kapacít, silný a technicky zdatný tím. Pre Exact Systems predstavuje ideálne nastavené štandardizované pracovisko a plnú kontrolu nad tokom materiálu i plánovaním aktivít. Aby sme mohli viac ako na sto percent vyhovieť požiadavkám a nárokom našich klientov v rámci kontroly kvality, musíme kopírovať ich potreby, aktuálne nastavenie ale i plány do budúcna. Jednou z našich služieb je kontrola kvality produktov partnerov práve v našich externých skladoch. Naši klienti tak nemusia riešiť problémy s priestorom či logistikou. My im ho poskytneme s kompletným servisom a v zodpovedajúcich štandardoch.

Plánujete ďalšiu investíciu tohto typu?
Čo sa týka otvorenia ďalších skladov, našou víziou je rozšírenie počtu externých priestorov. V tomto smere nás inšpirovala portugalská pobočka Exact Systems, ktorá je priekopníkom v tejto oblasti. V prípade potreby klienta vieme byť flexibilní a nájsť vhodné riešenie. Poskytujeme klientom veľkorysý priestor pre špičkovú kvalitu. Externé sklady sú značnou výhodou pre obe strany.




 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod