Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 4°C

Komentáre

Žilinský fenomén alebo krutá realita?

Krádež auta. Poviete si, stáva sa a s takýmto konštatovaním tomu viac nevenujete pozornosť. Možno až do chvíle, keď sa jedného dňa ráno nezobudíte a nezistíte, že to auto chýba práve vám.

08.04.2013 | 14:10

Krádež auta. Poviete si, stáva sa a s takýmto konštatovaním tomu viac nevenujete pozornosť. Možno až do chvíle, keď sa jedného dňa ráno nezobudíte a nezistíte, že to auto chýba práve vám.

Áno, toto sa stalo aj nám, a verte, nebolo to auto luxusné, okázalé.Viac než 10-ročná Škoda Octavia, akých len na našom parkovisku pred panelovým domom zvykne stávať niekoľko. Potom je v hlave tisíc otázok, myšlienok, zúfalstva. Človek si kladie otázku, kde spravil chybu. Je to vôbec možné? Pri všetkom tomto uvažujem, ako by sa tomu dalo predísť. Jedna vec však vo mne stále rezonuje. Je to nedostatok informácií o tomto probléme. Keď sa vám stane takáto vec, odrazu ste zasypaní informáciami a štatistikami o počte podobných kradnutých áut v Žiline a okolí. Ale prevencia nijaká. Takmer žiadne správy v lokálnych periodikách, výstrahy, upozornenia, prečo by si majitelia takýchto áut mali dávať na svoj majetok pozor. Veď náhradné diely, motor, pneumatiky zo škodoviek sú najlepším predajným artiklom takýchto zlodejských sietí. Človek sa potom teší, ako lacno kúpi v neautorizovanom servise náhradný diel. Myslím, že je potrebné upozorniť na tento problém. Okradnutí bývalí majitelia by nemali dusiť v sebe hanbu a hnev, lebo takto dávame priestor živlom, ktoré sa obohacujú na úkor tých, ktorí to najmenej čakajú. Zabezpečte si svoje, aj staršie autá, ako môžete. Nespoliehajte sa na to, že na to vaše sa nikto neulakomí. Pretože kým budete spať, pár metrov pod vaším oknom si budú zlodeji vaše auto najprv obzerať a potom ho už nenájdete. Pravdou je však aj to, že by sme navzájom nemali byť ku svojmu majetku ľahostajní a mali by sme alarmovať políciu vždy, keď sa nám niečo na parkovisku nevidí. Aj toto je žilinská, nielen sídlisková realita, a je len na nás, či to dokážeme nejako zmeniť...

Čitateľka zo Soliniek

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod