Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 10°C

Šport

Žilinský mladík Šimon Lopušan po výhre nad Martinom: Neopísateľné pocity

Tretí prípravný zápas pred blížiacou sa sezónou odohrali vo štvrtok hokejisti prvoligového klubu Vlci Žilina. Po dvoch týždňoch opäť nastúpili proti rivalovi z Martina, tentoraz však na domácom ľade.

06.09.2021 | 10:22

ČESŤ HRAŤ ZA ŽILINU

Stretnutie, okorenené prítomnosťou divákov na tribúnach, malo v prvej i druhej tretine pomerne vyrovnaný priebeh. Vlci si držali najtesnejšie, jednogólové vedenie, keď dva góly vsietil odchovanec Šimon Lopušan. V drese hostí sa gólovo presadil František Poliaček. Odpor svojho súpera zlomili Žilinčania definitívne až v záverečnej dvadsaťminútovke, keď si najskôr cestu do siete našla delovka Marcela Petrana a následne na konečných 4:1 uzavrel Ondrej Mikula. Celý duel odchytal Stanislav Škorvánek, ktorý sa pod Dubeň vrátil po niekoľkoročnom pôsobení v extralige. „Odveta nám vyšla dobre. Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý, na rozdiel od predošlého duelu. V prvej tretine sme dominovali, Martin tam nemal skoro nič. Ale nedali sme góly, takže až do konca druhej tretiny to bolo vyrovnané. Potom sme dali na tri, štyri jeden a už sa to dohrávalo,“ zhodnotil stretnutie 25-ročný brankár. O svoje dojmy sa podelil i 19-ročný útočník Šimon Lopušan, ktorý vsietil svoje premiérové góly v drese Vlkov: „Fantastické, neopísateľné pocity. Som veľmi šťastný. Celkovo to bol celkom vydarený zápas. Mohli sme ho rozhodnúť už v prvej tretine, mali sme tam šance. Žiaľ, nevyužili sme ich, no aspoň bol zápas trošku zaujímavejší, keď sa hralo až do konca.“ Dvojgólový strelec sa ocitol v útočnej formácii spolu s Jakubom Jakubíkom a skúseným Jaroslavom Markovičom. Práve druhý menovaný mu nahrával na oba presné zásahy. „Džajro je veľmi skúsený hokejista, je pre mňa česť s ním hrať. Pri prvom góle som videl, že ideme do brejku a hodil som to Jarovi, ktorý mi to vrátil. Všimol som si, že martinský hráč išiel na pravú stranu a že idem viac-menej sám na bránu. Tak som si ešte trošku zakryl puk a chcel som ho dať hore. Pri druhom góle mi to zase Jaro fantasticky nabil na prvú. Ja už som sa potom len snažil trafiť bránu. Lebo z medzikruhov tie góly padajú, len treba triafať bránu. Som rád, že mi to tam padlo,“ zhrnul Lopušan.

LÁKADLOM MAJSTROVSKÝ ZVOLEN

Zápasový program Vlkov sa postupne rozbieha čoraz rýchlejšie. Už v utorok, 7. septembra ich čaká prvý súboj v rámci Slovenského pohára, keď od 17:30 hod. budú hostiť Spišskú Novú Ves. O dva dni neskôr zavíta do Žiliny aktuálny extraligový majster HKM Zvolen (takisto od 17:30 hod.). Klub spustil predaj permanentiek na novú sezónu, ktorá by sa mala začať 22. septembra. „V Slovenskom pohári to budú zrejme kvalitnejšie zápasy, ktoré nás poriadne preveria. Spišská Nová Ves dosť obmenila káder, takže ťažko povedať, čo od nich možno očakávať. Zvolen zas vyhral titul, lepšieho súpera sme teda ani nemohli mať. Bude to zaujímavé, teším sa na to,“ uzavrel Stanislav Škorvánek.

Autor: - r -

Foto: archív Vlci

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod