Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 9°C

Šport

Žltozelená premiéra Dávida Gubu so streleckou príchuťou

20.01.2013 | 14:06

Hýril skvelým pohybom, v úvode vsietil gól, neskôr efektne prihral Barčíkovi na druhý gól. To je polčasová vizitka novej akvizície MŠK Žilina, hosťujúceho z prešovského Tatranu Dávida Gubu, od ktorého budú fanúšikovia očakávať podobné výkony aj počas ligovej sezóny.

Dávid, premiéra ako hrom, dalo sa  za 45 minút strávených na ihrisku ukázať vaše kvality?

Na zápas som sa poctivo pripravoval, ak by som skóroval bolo by to fajn. V konečnom dôsledku som mal aj ďalšiu šancu na druhý gól. Vyšla mi aj prihrávka na nohu Barčíka, ale je potrebné pochváliť Škvarku, že loptu skvele prepustil. Hrali sme svoju kombinačnú hru, to bol základ úspechu.

V Žiline máš za sebou prvý týždeň, ako by si ho zhodnotil?

Všetko prebieha ako má, som milo prekvapený starostlivosťou, ktorá je na vysokej úrovni. Som maximálne spokojný a  teším sa na ďalšie pôsobenie, pevne verím, že sa pod Dubňom presadím.

Vašou spriaznenou dušou v kabíne sú spoluhráči  z mládežníckych reprezentácii?

Najviac poznám a vychádzam s Patrikom Le Giangom , ale aj mladí chlapci sú moja krv či Martin Dúbravka. Títo chlapci mi pomáhajú zoznámiť sa s mestom. Ale celá kabína ma prijala v pohode.

Bude Dávid Guba pravou posilou do útočných radov MŠK?

O tom je skoro hovoriť, neviem aká bude situácia v útoku. Ak by som pravidelne nastupovať, budem chcieť trénera presvedčiť o svojej výkonnosti. S trénerom Tarkovičom sme sa stretli v Prešove, je to skvelý tréner a chce mužstvu pomôcť napredovať. S rovnakým cieľom som do Žiliny prišiel aj ja.

Stihol si nájsť svoje obľúbené miesto v Žiline?

Mesto je veľmi pekné, postupne spoznávam cez Patrika Le Gianga veľa ľudí, jeho pozná celé mesto, najmä dievčatá. Keďže je zima nestihol som si pozrieť všetky dominanty, v blízke dobe to určite napravím.

 

Juraj Vnuk

Snímka: Pavol Ďurčo

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod