Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 5°C

Zdravie a životný štýl

Aké materiály sú príjemné pre bábätko?

Pre mamičky je jedno z najkrajších období ich života sprevádzané aj starosťami s výberom vhodnej výbavy pre bábätko. Samotná výbava je ovplyvnená aj výberom a kvalitou materiálov, ktoré budú v priamom kontakte s bábätkom. Trh je bohatý na veľké množstvo rôznych výrobcov, ktorí vám dokážu ponúknuť rôzne druhy materiálov.

03.08.2021 | 09:15

Bavlnený komfort

Súčasťou modernej výbavy sú aj detské úplety, ktoré poskytujú deťom slobodu a pohodlie počas nosenia. Úplet sa skladá predovšetkým z bavlny, ktorú dopĺňa v niekoľkých percentách aj iná prímes. Bavlna je veľmi kvalitná a šetrná k detskej pokožke, čo sú jednoznačné pozitíva. Pre väčšinu mamičiek je tak úplet skutočne obľúbenou látkou, z ktorej môžu vytvoriť rôzne druhy detského oblečenia. Základom kvalitného úpletu je pocit pohodlia a komfort počas nosenia, preto je tento materiál vhodný pre deti aj počas spania.

 

Kde hľadať inšpiráciu a kvalitné úplety?

Pri hľadaní kvalitného úpletu môžete dať šancu pestrej ponuke, ktorú ponúka e-shop Bubulakovo. Okrem rôznych farebných prevedení vás určite potešia aj zaujímavé a hravé detské motívy, ktoré si aj tí najmenší dokážu rýchlo obľúbiť. Populárne detské úplety sa tak stanú súčasťou ich každodenného života.

 

Možnosti výberu materiálov

Aké materiály sú vhodné pre detské oblečenie? Reč je rozhodne o bavlne. Ďalšou alternatívou bavlny je biobavlna, ktorá patrí k drahším materiálom, pretože jej pestovanie prebieha bez použitia umelých hnojív. Menej obľúbené sú syntetické materiály, ktorých hlavnou nevýhodou je slabá priedušnosť najmä počas spánku, cenené sú však pre iné vlastnosti, akou môže byť napríklad elasticita či odolnosť.

 

Ďalším variantom polyesteru je umelý plyš, ktorý je spolu s bavlnou jedným z najpoužívanejších materiálov pre výber detskej výbavy. Podobné vlastnosti ako plyš, má aj velvet, ktorý môžeme vidieť predovšetkým na dekoračných predmetoch.

 

Ak chcete vybrať skutočne kvalitný a bezpečný materiál, tak bavlna je skvelou voľbou. Na výber však máte aj rôzne prímesi alebo materiály, ktoré sú pohodlné počas spánku.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Bubulakovo.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod