Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 3°C

Zdravie a životný štýl

Ako budú tráviť dovolenky primátori našich miest?

Zmapovali sme našich politikov, kde a s kým sa chystajú tento rok stráviť dovolenku. Niektorí plánujú pobyt pri mori, iní preferujú Slovensko.

22.07.2013 | 14:36

Primátor Žiliny Igor Choma sa tento rok chystá stráviť dovolenku s rodinou. Majú namierené k moru, konkrétne do Grécka. Viceprimátorka Slavomíra Brezovská takisto plánuje stráviť voľný čas so svojimi najbližšími. Tento rok však padla voľba zostať doma, na Slovensku.


Leto predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraja Blanára sa bude opäť niesť skôr v pracovnom tempe. Čaká ho množstvo rôznych podujatí po celom kraji, na ktoré bol pozvaný. Popritom však plánuje krátku dovolenku doma, na Slovensku. Na otázku, či ho to predsa len neláka niekde za hranice, odpovedá: „Vždy sa teším na oddych a spoznávanie nových zaujímavých miest nielen v zahraničí, ale predovšetkým doma, pretože ešte mám čo spoznávať na našom malom, ale krásnom Slovensku.“ Najväčším letným relaxom je pre
 žilinského župana šport, turistika a spoznávanie histórie.

 


Z Kysúc do Turecka i Chorvátska
Pre Milana Guru, primátora Čadce, je leto obdobím, kedy sa venuje najmä svojim najbližším. „Nie je pre mňa dôležité kde, ale s kým dovolenku strávim. Ak už si mám ale vybrať, uprednostňujem chorvátske more a spoločnosť mojej rodiny a priateľov. Dovolenku trávime skôr aktívne, takže žiadne vylihovanie na pláži, ale najmä turistika vo vnútrozemí,“ hovorí. Tak to bude vyzerať aj tento rok. „Sadneme do auta a vydáme sa na cesty, nemáme nič zabezpečené, zastavíme tam, kde sa nám bude páčiť,“ dodáva Milan Gura.

 

Primátor Kysuckého Nového Mesta Ján Hartel už tohtoročnú dovolenku absolvoval, s manželkou sa vybrali do Turecka. „Nemáme obľúbenú destináciu, snažíme sa každý rok spoznať niečo nové,“ povedal. Zvyšok leta budú vraj tráviť na Slovensku.

 -vc-, -ms-
Snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod