Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 7°C

Poradňa

Ako ušetriť na novej kuchyni? Štvorica rád pre každého

Pri výbere novej kuchyne máte v súčasnosti prakticky neobmedzené možnosti. No dobre, jedno obmedzenie tu predsa len často je: váš rozpočet. Kuchyňa totiž patrí k miestnostiam, ktoré pri zariaďovaní alebo rekonštrukcii „zhltnú“ najviac peňazí. To však neznamená, že neexistujú spôsoby, ako na novej kuchyni ušetriť.

12.12.2023 | 15:40

Sektorové kuchyne a materiál

V prípade, že nemáte atypickú kuchyňu, môžete ušetriť tak, že namiesto kuchyne na mieru si svoju novú kuchyňu vyberiete z ponuky sektorových kuchýň. Tie sú lacnejšie aj v prípade, že by ste porovnávali kuchyne z rovnakého materiálu, keďže sektorové kuchyne sa vyrábajú sériovo a tak sú náklady na ich výrobu menšie.

Už sme spomenuli materiál a áno aj ten má veľký vplyv na výslednú cenu kuchyne. Ak chcete ušetriť, budete sa musieť rozlúčiť s drahými luxusnými materiálmi a vyberať na základe vášho rozpočtu. Neznamená to však, že takáto kuchyňa vám dlho nevydrží. Dôležitá je totiž aj kvalita závesov a pántov a ďalšieho kovania. A výberom kvalitnejšieho kovania sa cena kuchyne nenavýši tak, ako pri výbere drahšieho materiálu skriniek, či pracovnej dosky.

 

Otvorené police a montáž

Na skrinkách kuchynskej linky sú vždy najdrahšie čelá. Preto sa dá ušetriť aj tak, že do svojej novej kuchyne zakomponujete aj otvorené police. Samozrejme, musíte zvážiť, v akom pomere budú k uzatvoreným skrinkám, pretože množstvo potravín a surovín, napríklad zrnkovú kávu, predsa nebudete skladovať na svetle.

Niečo ušetriť môžete aj tak, že si kuchyňu objednáte bez montáže a zmontujete si ju svojpomocne. Ak si na to trúfate a máte (alebo si môžete požičať) praktické aku skrutkovače a ďalšie náradie, s ktorým vám montáž pôjde rýchlejšie, môže aj takéto riešenie čiastočne „uľaviť“ vašej peňaženke. A naviac budete mať dobrý pocit z vlastnoručne odvedenej práce.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: rh2010 / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod