Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Poradňa

Ako vybrať moderný jedálenský stôl, ktorý dokáže zaujať?

Jedálenský stôl je súčasťou nášho stolovania a pohostenia pre rodinu a návštevy. Okrem toho plní aj funkciu pracovného stola, hlavne ak máte v rodine deti, ktorým by ste mohli pomáhať s úlohami alebo hrať s nimi spoločenské hry. Kvalita je otázkou výberu, ktorú musíte zohľadniť za každých okolností. Dôležitá je aj vizuálna stránka stola, keďže je centrom celého priestoru.

03.09.2021 | 15:45

Prečo môže byť výhodný rozkladací jedálenský stôl?

Výber veľkosti nezahŕňa len pohodlné stolovanie, ale aj miesto na prechádzanie okolo stola. Ak chcete mať priestor na to, aby ste sa mohli usadiť za stôl alebo mať možnosť sa pohodlne postaviť, nemal by vám zavadzať žiadny nábytok navyše. Ideálna je vzdialenosť jedného metra. Výhodou rozkladacieho stola je šetrenie priestoru na prechod a zároveň jeho poskytnutie pri rodinných návštevách.


 

 

Pre koho je vhodný rozkladací stôl?

Pre určenie vhodného stola je potrebné vedieť počet stravníkov, ktorí budú pravidelne zasadať za stôl. Do úvahy berte aj fakt, že niekedy bude súčasťou vášho stolovania prípadná návšteva, takže budete potrebovať miesto navyše. Riešením je rozkladcí stôl, ktorý vám bude šetriť miesto v jedálni, no vždy keď budete potrebovať viac priestoru tak ho dokážete jednoducho roztiahnuť. Rozhodujúci nie je však jeho tvar, ale celková veľkosť.

 

Vhodné možnosti designových stolov

Ak hľadáte skutočne kvalitný elegantný jedálenský stôl, tak z bohatej ponuky materiálov si dokážete nájsť stôl, ktorý splní vaše požiadavky na údržbu a pravidelné používanie. Ideálnym riešením je napríklad stôl z masívu, ktorý disponuje svojou nadčasovosťou a spracovaním dreva, prípadne jeho detailov. V kombinácii dreva stojí za povšimnutie aj kovová konštrukcia, ktorá je naozaj atraktívna. Výber materiálu závisí od ceny a vašich finančných možností. Masív patrí medzi populárne materiály, za ktoré si ľudia musia priplatiť. Lacnejšími alternatívami sú jedálenské stoly z lamina.

 

Elegantný jedálenský stôl do modernej domácnosti

Pre ľudí, ktorí sú unavení zo stereotypných kombinácií alebo drevených dekórov môže byť predstava bieleho jedálenského stola splneným snom. Biela farba sa hodí do interiérov, ktoré sú zariaené v moderných štýlov, ako je napríklad vidiecky štýl alebo minimalizmus. Jednoduché línie alebo ornamenty s lesklým či matným povrchom si rozhodne zamilujete. Niet divu, že je súčasťou nášho stolovania. Môžete tiež stôl prispôsobiť k zladeniu s ostatným zariadením.


 

 

Ako nájsť vhodný štýl

Hľadanie vhodného štýlu vášho stola vás nijak neobmedzuje len na minimalizmus alebo vidiecky štýl. Populárny je aj rustikálny štýl, prípadne retro. Rovnako to platí aj pre kúpu moderného TV stolíka, ktorí môžete prispôsobiť interiérovému zariadeniu alebo nájsť štýl, ktorý vás zaujal. V ponuke by nemal chýbať ani industriálny štýl, ktorý má tiež svojich priaznivcov. Ak vám to priestor dovoľuje, tak sa nebojte s experimentovaním, ktoré môže premeniť navonok obyčajnú miestnosť na útulný domov.

 

Ak chcete vytvoriť nenahraditeľnú atmosféru v jedálni a pekné prestieranie, tak nezabúdajte, že srdcom každej jedálne je stôl. Prakticky každá miestnosť, ktorá zahŕňa dianie alebo spoločné rodinné aktivity si vyžaduje prítomnosť stola. Rovnako to platí aj pre obývačku, kde by ste si bez konferenčného stola alebo menšieho TV stolíka neporadili. Rozhodnite sa tiež pre vhodný štýl, v ktorom budete ladiť zvyšok miestnosti. Jedálenský stôl je krásnym kúskom, ktorý bude súčasťou vašej rodiny a tiež vytvorí možnosť na spoločne strávený čas v kruhu vašej rodiny.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod