Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 11°C

Poradňa

Aký by mal byť samostatný, čiže walk-in šatník?

Mať samostatný (walk-in) šatník je snom mnohých žien (a určite by ho ocenili aj mnohí muži). Keďže však nejde o typickú súčasť bytov, či starších domov, zväčša je možné si tento sen splniť len v prípade, že sa rozhodnete pre stavbu nového domu.

14.10.2023 | 13:20

Kde by mal byť samostatný šatník umiestnený?

V takomto prípade je prvou vecou, ktorú treba vyriešiť, umiestnenie takéhoto šatníka. Najčastejšie sa doň vstupuje zo spálne. Ak ho umiestníte za čelo postele, môžete ho dokonca rozdeliť na dve časti s dvoma vstupmi (dámsku a pánsku). Každý z páru tak bude mať vlastné miesto pre svoje veci.

Praktickým riešením, ktoré však vyžaduje trochu viac plánovania, je aj umiestnenie šatníka medzi spálňu a kúpeľňu. Bude tak priamo na vašej rannej „ceste“ z postele cez kúpeľňu až po odchod z domu.

Samozrejme, samostatný šatník nemusí byť len blízko spálne. Logiku má aj jeho umiestnenie pri verande. V takom prípade v ňom môžete mať aj turistické AKU topánky a ďalšiu obuv, ktorú by ste si do šatníka pri spálni zrejme nenosili. Pri navrhovaní svojho domu si tak skúste predstaviť, ktoré riešenie bude pre vás najprirodzenejšie a najvhodnejšie a na základe toho sa rozhodnite.

Necháte si samostatný šatník navrhnúť alebo sa spoľahnete na svoje schopnosti?

Umiestnenie šatníka je jedna vec, tou druhou je jeho vybavenie. Môžete to prenechať na úspešné interiérové štúdio Bratislava, ktoré vám na základe vašich predstáv môže navrhnúť (a zrealizovať) šatník a kľudne aj celý interiér.

Druhou možnosťou je, že si to, ako bude šatník vyzerať, navrhnete svojpomocne. V takom prípade však netreba zabúdať na niekoľko vecí, ktoré by vo vašom samostatnom šatníku nemali chýbať. Ktoré sú to?

Čo v samostatnom šatníku nesmie chýbať?

Prvoradý je samozrejme dostatok priestoru na všetko možné oblečenie. Tu si treba vedieť predstaviť oblečenie, ktoré máte, aby ste vedeli nájsť správny „mix“ priestoru na vešanie dlhých aj krátkych spoločenských šiat, kabátov, búnd atď., zásuviek na spodné prádlo a ponožky a samozrejme aj políc na všetko ostatné.

V samostatnom šatníku by však okrem úložného priestoru nemala chýbať ani taburetka alebo stolička na sedenie pri obliekaní a pochopiteľne aj veľké zrkadlo, aby ste si vedeli doladiť svoj outfit. Ak v ňom nájdete aj priestor pre toaletný stolík, bude to o to lepšie. A to všetko musí byť dobre osvietené.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: ilustračná snímka: BullRun / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod