Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -2°C

Šport

Amatérska chyba: Žilinčania musia predýchať školácku kontumáciu

Kto nič nerobí, tak nespraví ani žiadne chyby a tie jednoducho patria k živote. Jednu z nich stihol vyrobiť realizačný tím žilinského Béčka, keď nevedomky zabudol na pravidlá danej súťaže.

04.04.2023 | 09:50

V zápase 22. kola zvíťazili futbalisti Žiliny B po dvoch góloch Galčíka, jedného Ďuriša a Kudličku rozdielom triedy 4:0. Počas reprezentačnej prestávky dal tréner Vladimír Veselý príležitosť viacerým hráčom z áčka. Tréner i celý realizačný tím zabudli na pravidlo, že každý tím musí v základnej zostave postaviť minimálne jedného slovenského futbalistu z kategórie do 21 rokov, alebo mladšieho. Toto Žilinčania nesplnili a tak riadiaci orgán súťaže kontumoval výsledok v pomere 3:0 v prospech hosťujúceho Pohronia. „Rešpektujeme rozhodnutie disciplinárnej komisie. Bohužiaľ, s tým už nič nenarobíme. V základnej zostave sme mali hráčov, ktorý spĺňali uvedení kritérium, ale nie sú slovenskej národnosti ako to predpisuje rozpis súťaží. Žiaľ, podľa výkladu pravidiel sme pochybili,“ povedal tréner Vladimír Veselý.

 

PORUŠILI TOTO PRAVIDLO

Článok 10/a/aa Rozpisu súťaží Slovenského futbalového zväzu ustanovuje, že v II. lige mužov sa nariaďuje povinnosť všetkým klubom v súťaži bez finančného benefitu, že v súťažnom stretnutí musí zaň v základnej zostave nastúpiť minimálne jeden hráč kategórie U21 alebo mladší, so štátnym občianstvom SR a musí odohrať minimálne 30 minút. Počas týchto 30 minút ho môže vystriedať len hráč U21 alebo mladší so štátnym občianstvom SR.

 

Autor: - r -

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod