Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 8°C

Spravodajstvo

Bábkové divadlo aj knižnica urobili gesto pre zdravotníkov

Zdravotníci ale aj hasiči, či policajti si predstavenie v Bábkovom divadle v Žiline môžu pozrieť zadarmo. K iniciatíve sa pridala aj žilinská knižnica a zdravotníkom darovali ročné zápisné.  

23.10.2021 | 11:19

Niektoré kultúrne inštitúcie v meste sa rozhodli pre zaujímavé gesto. Ľuďom pracujúcich v prvej línii sa rozhodli darovať vstupné zadarmo. Ako prvé začalo s iniciatívou Bábkové divadlo Žilina. „Zamestnanci nemocníc, pani doktorky a ošetrovatelia, milé pani policajtky, ctení hasiči, vážení páni upratovači a pani údržbárky, sestry, sanitári, pracovníčky záchrannej služby poďte do bábkača. My v Bábkovom divadle Žilina si úprimne vážime vašu starostlivosť o všetky diváčky a divákov bez rozdielu. Preto sme si pre vás pripravili darček. Darujeme vám voľné vstupy na naše predstavenia a to až do konca roka 2021. Otvárame pre vás až polovicu kapacity sály divadla,“ informovalo vedenie Bábkového divadla v Žiline. 

Podmienkou je kompletné zaočkovanie a práca v strediskách zdravotnej starostlivosti; nemocniciach, domovoch sociálnych služieb, na policajných či požiarnych staniciach. „Kiežby bola zdravotná situácia v krajine tak jednoduchá, ako uvedený postup. My a státisíce ďalších občanov vám vďačíme za prácu, ktorou prispievate k svetlejším zajtrajškom. Príďte si oddýchnuť k nám do bábkača,“ doplnili.

K tomuto kroku sa pridala aj Krajská knižnica v Žiline. “Ďakujeme lekárom a zdravotníkom za ich náročnú prácu počas pandémie. Ako poďakovanie za náročnú prácu im ponúkame zápisné na 365 dní zadarmo,“ povedala Jana Neslušanová, vedúca oddelenia knižnično-informačných služieb – Centrum.

 

 Prečítajte si aj o dare Milana pre zdravotníkov TU

 

Foto: Archív BDŽ

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod