Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Spravodajstvo

Cesta popod Strečno opäť zabíjala. Zomrela tu 27–ročná Ria z Martina

Nebezpečný cestný úsek popod Strečno si vyžiadal ďalšiu obeť na živote. Pri hrozivo vyzerajúcej nehode zomrela mladá Martinčanka.

11.11.2013 | 13:57

STREČNO. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že vodič osobného auta, ktoré narazilo v utorok 5. novembra v ranných hodinách do nákladného auta, nemal šancu prežiť. Auto bolo zdemolované na nepoznanie. O to hrozivejšie bolo zistenie, že za volantom sedelo mladé dievča.


Auto vyťahovali spod nákladiaka pomocou autožeriavu

Podľa polície za príčinou jej smrti stojí rýchla jazda. „Pri nehode utrpela mladá žena ťažké zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahla. Vodič nákladného vozidla zranenia neutrpel. Požitie alkoholických nápojov u vodiča nákladného auta polícia nezistila,“ uviedla hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

Zdemolované auto vyťahovali spod Liazky hasiči pomocou autožeriava. „Pravá polovica osobného vozidla sa celá nachádzala pod nákladným vozidlom. Strecha a dvere od kufra sa nachádzali na čelnej strane nákladného vozidla. Posádka záchrannej zdravotnej služby v tej dobe už resuscitovala vodičku, no neúspešne. Hasiči prehľadali vrak vozidla, či sa v ňom nenachádza ďalšia osoba,“ informovala o zásahu hasičská hovorkyňa Miroslava Ondrichová.


Ria bola v spoločnosti obľúbená

Hrozivá správa, kto bol obeťou nehody, sa dostala na verejnosť ešte v ten deň. Bola ňou 27–ročná Mária Smiešková z Martina, mladé úspešné dievča, ktoré pracovalo pre farmaceutickú firmu a popri tom si privyrábalo modelingom. V roku 2009 dokonca súťažila o titul najkrajšej Slovenky roka. Aj Žilinský večerník mal možnosť s Máriou spolupracovať, a to počas súťaže Miss Teen´s Mirage, kde niekoľkokrát vystúpila v rámci módnej prehliadky. „Ľudia mali Riu, ako ju medzi sebou nazývali, veľmi radi. Mala som tú česť s ňou párkrát spolupracovať a bola to usmievavá, priateľská a krásna žena,“ povedala Lucia, ktorá bola s mladou ženou v úzkom pracovnom kontakte.


D1 už budúci rok?

Pri takýchto nehodách sa často kladie otázka, prečo sa niečo také hrozné muselo stať? Mnohí si myslia, že sa tomu dalo predísť. Napríklad diaľnicou, ktorú medzi Martinom a Žilinou stavajú už niekoľko rokov. Podľa najnovších informácií by ju mali dokončiť budúci rok.

„Diaľničný úsek D1 Dubná Skala – Turany bude vodičom do užívania odovzdaný koncom roka 2014. Diaľnice sú štatisticky najbezpečnejšími cestami, takže predpokladáme, že okrem zvýšeného komfortu a rýchlosti cestovania sa jej výhody prejavia aj vo výraznom znížení nehodovosti na tomto úseku,“ uviedol hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Martin Kóňa.

Tento rok sa nebezpečná cesta popod Strečno stala osudnou už pre dvoch ľudí. Koľko ich tu ale do otvorenia sľubovanej diaľnice ešte príde o život? Možno len dúfať, že už nik.

Michala Stehlíková
Snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod