Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 6°C

Poradňa

Chýba vám skladovací priestor? A toto ste už skúšali?

Veľké predvianočné upratovanie je tu. Ako však upratať toľko vecí, keď priestoru je tak málo? Prinášame zopár tipov ako získať toľko potrebný odkladací priestor naviac aj bez toho, aby vaše izby pôsobili preplneno.

03.12.2020 | 16:34

Správna organizácia je predsa základom úspechu, tak si poďte spolu s nami na ňu vytvoriť tie najlepšie podmienky.

 

Lavica s úložným priestorom vo vstupnej hale či chodbe

Hoci sú vstupné haly a chodby väčšinou malé, čudovali by ste sa koľko vecí sa do nich dokáže zmestiť. Ak už máte lavičku na sedenie pri obúvaní, uvažovali ste nad tým vymeniť ju za lavicu s úložným priestorom? Ak sa vám meniť nechce, môžete sa pokúsiť dokúpiť úložné boxy, ktoré pod ňu zapasujú a vhodne tak upratať papuče alebo nepotrebnú obuv.

 

Ak vám v chodbe vyvstáva voľný roh, skúste do neho umiestniť vysoký regál. Nemusí byť široký, stačí, aby ste doň okrem dekoratívnych predmetov mohli pohodlne uložiť krabičky či boxy s drobnosťami, knihy alebo výstavné kusy topánok.

 

Priestranná či závesná knižnica až po strop

Knižnica je skvelým úložným priestorom nielen na knihy, ale aj na dekoratívne predmety. Avšak môže vám poslúžiť lepšie, ak zvolíte priestrannejšiu knižnicu alebo knižničný regál zavesíte. Pod zavesený regál môžete pohodlne uložiť okrasné úložné boxy a do nich naskladať potrebné či menej potrebné predmety. Pozor však, aby ste zavesenú knižnicu nepreťažili.

 

Ak sa vám nápad s vešaním regálu nepáči, môžete ho použiť aj naopak. Knižnicu postaviť na zem a na ňu naukladať úložné boxy. Postup, aký zvolíte, závisí iba na vás.

 

Pokiaľ chcete vytvoriť viac úložného priestoru, môžete pokojne postaviť viacero knižničných regálov vedľa seba. V rámci maximalizmu v skladovaní sa nápadom medze nekladú.

 

Závesné skrinky naviac

Zostáva vám v byte holá stena, na ktorú možno raz zavesíte obraz? Prečo ju nevyužiť na praktickejšie účely? Aj závesné skrinky môžu pôsobiť ako dizajnové prvky a navyše do nich môžete naskladať menej potrebné či ozdobné predmety. Závesné skrinky nemusia byť len časťou obývacej steny, ale aj chodby či inej časti bytu.

 

Regály do komory

Či už máte malú, alebo veľkú komoru, zvoliť regály namiesto políc má viacero výhod. Ak si vyberiete regály z ocele, poskytnú vám nielen stabilitu, ale aj bezpečnosť. Navyše sa nemusíte obávať, že by sa pri väčšom zaťažení mohli zničiť. Okrem boxov do nich môžete naukladať topánky či zaváraniny. Pri otvorených regáloch budete mať vždy prehľad čo sa v nich nachádza.

 

Skladovacie priestory sme pre vás vymysleli, už ich len zrealizovať a pustiť sa do práce. Tak do upratovania priatelia!

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: New Africa / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod