Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 11°C

Zdravie a životný štýl

Chystáte sa na svadbu? Poradíme vám, aké šperky vybrať k vašim šatám

Slávnostná udalosť, akou je svadba, si vyžaduje slávnostný outfit, ktorý do dokonalosti dotvoria správne šperky. Aké zvoliť, aby ste zažiarili?

14.02.2024 | 09:05

Šperky pre družičky
Nevestine družičky s krásnymi účesmi a šatami sú ozdobou každej svadby. Ak ste boli pozvaná za družičku, pri výbere šperkov platí jedno nepísané pravidlo: nemali by ste byť krajšia ako nevesta.

Zvoliť môžete štýlové náhrdelníky z bieleho, žltého alebo ružového zlata. Zdobiť ich môže prívesok s drahým kameňom a rozhodnúť sa môžete aj pre náhrdelník bez prívesku. Takýmto šperkom dáte každému najavo, že ste si na výbere oblečenia a doplnkov dali naozaj záležať, čím komunikujete úctu k neveste a ženíchovi. Všetko môžete doplniť ešte náramkom, prsteňom a náušnicami.

Šperky na svadbu pre hostí
Aj pre hostí platí, že nevesta má byť najkrajšia. Odpustiť by ste si preto mali šaty v bielej farbe, ktorá je vyhradená len jej. Biela môže byť iba časť outfitu, napríklad, blúzka alebo top. Pri výbere farieb vám môže byť dobrou pomôckou aj ročné obdobie.

V zime krásne vyniknú spoločenské šaty v tmavších odtieňoch, na leto sa budú viac hodiť pastelové farby, ľahké materiály a jemné kvetinové vzory. Ročné obdobie vám pomôže aj pri výbere šperkov. Honosnejšie a viac výrazné kúsky sa hodia viac na zimu, jemnejšie šperky sa budú najkrajšie ligotať v lúčoch letného slnka. 

Ako kombinovať šperky so šatami
Častou chybou pri výbere šperkov je ich nevhodná kombinácia. Dosiahnuť to, aby všetko spolu dokonale ladilo, vám pomôže niekoľko jednoduchých pravidiel:

1. Šperky družičky by mali byť elegantné, no nie priveľmi výrazné.

2. Dovoliť si môžete jeden výrazný kúsok, napríklad originálny perlový náhrdelník. Ak budete mať vyčesané vlasy, doplnkom môžu byť pozornosť pútajúce náušnice.

3. Úlohou šperkov je doplniť šaty. Pred tým, ako sa vyberiete na svadbu, si preto v zrkadle obzrite, ako spolu ladia. Elegantne pôsobiaci celok dosiahnete zladením farieb drahého kameňa a látky.

4. Pri šatách ešte chvíľu zostaneme. Ak majú rafinovaný strih alebo výraznejší lesk, najlepšie k nim budú sedieť jednoduchšie šperky. K jednoduchým šatám môžete, naopak, zvoliť výrazné kúsky.

5. Navzájom by mali ladiť tiež samotné šperky. Preto, ak si chcete vziať náhrdelník z bieleho zlata, z toho istého kovu by mali byť aj náramok, náušnice a prsteň.

6. S počtom šperkov to nepreháňajte — vašu krásu lepšie zvýraznia, ak ich bude menej. To platí aj o prsteňoch. Vhodné je siahnuť po jednom výraznejšom, prípadne dvoch menej výrazných kúskoch. Tie krásne prizdobia vaše ruky, keď budete tancovať. Aby ale prstene vynikli ešte viac, nezabudnite zladiť s vašimi šatami aj nechty.

Pri prípravách na svadbu je výber správnych šperkov k šatám nevyhnutným krokom. Je dôležité zohľadniť štýl a detaily šiat, aby šperky doplnili celkový vzhľad. Farby šperkov by mali ladiť s odtieňom látky šiat a prípadne s ďalšími doplnkami. Najdôležitejšie ale je, aby šperky podčiarkovali vašu osobnosť a prispievali k vytvoreniu nezabudnuteľného vzhľadu pre tento špeciálny deň.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod