Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 7°C

Zdravie a životný štýl

Čistička vzduchu ako vhodná ochrana pre alergikov

Alergie majú zväčša sezónny charakter, čo však nemá absolútnu platnosť. Čoraz viac ľudí postihujú celoročné alergické reakcie. Spúšťačom môže byť akákoľvek dráždivá látka z okolia. Náš zdravotný stav zhoršujú najmä tie alergény, s ktorými prichádzame do kontaktu dennodenne. Preto za vhodnú ochranu pred škodlivými časticami považujeme čističky vzduchu.

20.11.2023 | 10:22

Zdravie spočíva v každom nádychu

Pri starostlivosti o zdravie často zabúdame na podstatnú vec. Ako veľmi je zdravý vzduch v miestnosti, kde posilňujeme alebo si pripravujeme výživnú pochúťku? Zdravie sa preto začína nádychom v závislosti od kvality vzduchu. Ten okrem základných chemických prvkov obsahuje množstvo poletujúcich čiastočiek a škodlivých plynov. Záleží nám na jeho úprave, ktorú by mala zabezpečiť čistička vzduchu, prípadne špeciálna čistička vzduchu pre alergikov. Jej používanie nie je striktne ohraničené, hodí sa do každej domácnosti. To znamená, že čistiť vzduch treba pravidelne aj za bežného domáceho chodu, nielen po prepuknutí a diagnostikovaní alergií.

 

Čo dokáže čistička vzduchu pre alergikov?

Čističkou označujeme prístroj na zachytávanie a filtrovanie vírusov, baktérií, peľových častíc a plynov zo vzduchu. Za škodlivé považujeme aj bežné výpary z pripravovaných jedál, z nápojov, drogérie a z iných dostupných chemikálií pre domácnosť.

Výhodou kvalitnej čističky vzduchu je, že ničí alergie už v zárodku. Zachytáva drobné spóry, rodiacu sa pleseň. Zabraňuje škodlivému dymu z cigariet ohrozovať na zdraví nefajčiarov, ale vyzbiera aj jemnú srsť z domácich zvierat. Alergény teda vznikajú v každej domácnosti, no mnohé z nich si dokážeme preniesť zvonku na oblečení a na pokožke. Neexistuje 100% čistá domácnosť len 100% úsilie o čistý a zdravý vzduch. Touto myšlienkou a riešením samotného problému sa už viac ako dve desaťročia zaoberá značka Stadlerform.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: ShotPrime Studio / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod