Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Šport

Deväťročné pohárové čakanie: Napodobnia žilinskí mladíci Barčíkovu družinu?

SLOVNAFT CUP. Žilinskí futbalisti postupom cez Košice spečatili pohárovú cestu až do finále 52. ročníka Slovenského pohára. Súperom im bude budúcu stredu 19. mája od 18.00 na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave favorizovaný Slovan. Žilina čaká na pohárové prvenstvo od roku 2012, keď 8. mája zdvihol v Bardejove nad hlavu cennú trofej vtedajší kapitán Miroslav Barčík.

11.05.2021 | 12:45

Postavou dvojzápasu s Košicami bol Adrián Kaprálik, keď na východe republiky strelecky zahviezdil a stihol aj prihrať na ďalšie góly. Gólovú prihrávku vykúzlil aj v domácom prostredí. „Snažím sa ísť stále na maximum, vyhrali sme a dostali sme sa do finále. To bol pred semifinále náš jasný cieľ, máme z toho radosť,“ utrúsil zo seba nesmelým prejavom pred médiami rodák z Oravy. Pohárovú odvetu na domácom štadióne MŠK Žilina si náramne užil klubový odchovanec Dávid Ďuriš, keď nastúpil prvýkrát do roly kapitána a za dve minúty sa mu podarilo aj skórovať. „Chceli sme potvrdiť pozíciu favorita, vyhrali sme a postúpili. Špeciálne kapitánska páska na mojom rukáve je pre mňa veľká česť, sám som to nečakal. Verím, že finálový zápas je odmenou za tvrdú prácu za celý rok a budeme sa snažiť, aby to vyvrcholenie sezóny dopadlo pre nás čo najkrajšie,“ hovoril novopečený kapitán. Tréner Pavol Staňo si pred finálovým zápasom zdravo verí, i keď Slovan je papierovým favoritom duelu. „Bude to náročný oriešok, my výzvy máme radi. Určite sa nebudeme báť, rozdáme si to s nimi ako rovní s rovným a nech vyhrá lepší.“ Žilinčania odohrali v tejto sezóne so Slovanom v pozícii hosťujúceho celku dva zápasy, v ktorých belasí strelili minimálne diskutabilné góly v nadstavených časoch. Bude tentoraz pozornosť tímu Šošonov práve na záverečný úsek hry o mnoho väčšia? „Pokiaľ výsledok príde po dobrej hre, čo je náš cieľ, tak to je len dobré. Kalkulovať sa dá, no nie vždy to výjde. Naša filozofia je jednoznačná, teda ukázať dobrý futbal a ak bude podložený aj výsledkom, tak sa budeme tešiť. Vieme, na čo máme, oprieme sa o naše silné stránky a tešíme sa na finále,“ doplnil Staňo. Zaujímalo nás, či trénerský tím žltozelených vypíše do kabíny určitú motiváciu pre svojich zverencov, predsa získať do klubovej vitríny cennú trofej po deviatich rokoch je veľká vec. „Ako trénerský tím musíme atakovať našich hore, aby prihodili niečo nám a potom my prihodíme niečo hráčom. Nie, samozrejme, niečo vyhecujeme, no dôležité je, čo sa bude diať na ihrisku. Slovan je kvalitný tím, musíme ísť s tým s pokorou a pracovitosťou,“ dodal s úsmevom na tvári šéf žilinskej lavičky. Pre úplnosť dodávame informáciu, že v druhom semifinálovom zápase Slovan Bratislava zvíťazil nad Banskou Bystricou 3:1 a po domácom víťazstve 3:0 si zabezpečil postup do finále.

 

DEVäŤ ROKOV ČAKANIA 

Písal sa 8. máj 2012, keď Žilinčania v Bardejove pokorili finálového súpera zo Senice. Hrdinom predĺženia sa stal juhoamerický legionár Deza.

 

FINÁLE SLOVENSKéHO POHÁRA 2011/2012

FK Senica – MŠK Žilina 2:3 pp (1:1, 1:1)
Góly: 11. a 73. Kóňa - 7. Majtán, 49. Barčík, 104. Deza, 2600 divákov

Zostava: Krnáč - Leitner, Piaček, Mabouka (46. Angelovič), Nunes, Novák (81. Deza), Barčík (C), Pečovský, Šulek (78. Gergel), Majtán, Pich.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod