Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -5°C

Zaujalo nás

Do žilinských múzeí sa vrátia návštevníci, svoje brány čoskoro otvorí aj hrad Strečno

A to len s dvojtýždňovým omeškaním v porovnaní s minuloročnými sezónami. Od 13. mája sprístupni svoje priestory aj Budatínsky hrad.

06.05.2020 | 14:10

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja otvorí tri svoje expozície. Od 13. mája 2020 bude opäť prístupný Budatínsky hrad, hrad Strečno a expozícia Jánošík a Terchová.  

S postupným uvoľňovaním opatrení sa začalo už 6. mája, kedy bol v rámci 2. fázy otvorený park v areáli Budatínskeho hradu. Chvíle na obľúbenom mieste si môžu vychutnať všetci návštevníci od 6. h do 22. h, nevyhnú sa však prísnym opatreniam. Pri vstupe do parku musia mať na sebe rúško, dodržiavať sociálny odstup a taktiež sa nesmú zdržiavať v skupinách. Toalety budú pre verejnosť prístupné len v čase prevádzky Budatínskeho hradu.


Múzeá sú súčasťou 3. fázy uvoľňovania a po vykonaní všetkých bezpečnostných a hygienických opatrení sa tak hrady otvoria o týždeň neskôr. Budatínsky hrad, hrad Strečno a expozícia Jánošík a Terchová budú prístupné od stredy do nedele od 9. h do 16. h. V areáli Budatínskeho hradu sa otvorí aj Drotársky pavilón a to od 9. h do 16.h.

„Prehliadky budú prebiehať individuálne, pričom v expozíciách bude zabezpečený dozor. Návštevníci budú mať povinnosť nosiť rúška, dodržiavať sociálny odstup a riadiť sa všeobecnými nariadeniami vydanými Úradom verejného zdravotníctva SR. Tešíme sa, že po dvoch mesiacoch bude v našich expozíciách opäť rušno a ľudia si budú môcť vychutnať ich čaro aj keď inak, ako boli doteraz zvyknutí. Naďalej však neplánujeme žiadne podujatia a taktiež neprijímame rezervácie na prehliadky.“ vysvetlil riaditeľ Považského múzea v Žiline Mgr. Michal Jurecký.   

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PMZA

Foto: PMZA

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod