Žilinský Večerník

19. máj 2024 | Gertrúda
| 5°C

Spravodajstvo

Dobrovoľníci vymaľovali múry „Staničky“

Minulý týždeň prišlo na Stanicu Žilina-Záriečie 40 pracovníkov – maliarov spolu s lokálnymi umelcami, aby vynovili fasádu obľúbeného kultúrneho centra.

03.11.2023 | 09:00

V utorok 24. a stredu 25. októbra prišlo s maľovaním Stanice Žilina – Záriečie pomôcť asi 40 dobrovoľníkov a zamestnancov spoločnosti PPG v rámci svojho programu Colorful Communities, ktorá dodala aj farby potrebné na prácu. Na túto veľkú brigádu sa na Záriečí pripravovali celý mesiac.  Slávnostné otvorenie dokončených priestorov je naplánované na 15. novembra 2023.

Potrebná renovácia

„V roku 2002 to bola nepríjemná chátrajúca budova, okolo ktorej ste sa aj báli prejsť,“ hovorí riaditeľ kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie Marek Adamov. „Postupne sme tu aj vďaka dobrovoľníkom vybudovali príjemné priestory s letným kinom, kde radi trávia čas cestujúci, deti sem chodia na krúžky, umelci si tu skúšajú svoj program. Je to jednoducho príjemné miesto, spájajúce všetky generácie. Sme miesto, ktoré ľudí obohacuje a preto sme veľmi radi, že grantový projekt Colorful Communities spoločnosti PPG nám v tomto úsilí pomôže aj vizuálne.“

Renováciou prešla staršia časť fasády, interiéry, lavičky aj komunitná záhrada s detským ihriskom. Zaujímavosťou je hlavne vonkajší mural, na ktorého maľovaní v týchto dvoch dňoch pracovali dobrovoľníci. Prostredná časť, ktorá v lete slúži ako projekčné plátno letného kina, bude pomocou virtuálnej reality dokreslená animáciou.

Autor: - r -

Foto: Radka Turcerová

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod