Žilinský Večerník

11. máj 2024 | Blažena
| 1°C

Spravodajstvo

Dvetisíc sladkých odmien pre žilinských zdravotníkov

Najsladší piatok. Aj tak by sa dal charakterizovať 16. apríl v žilinskej nemocnici. Neuveriteľných dvetisíc domácich veterníkov pre žilinských hrdinov upiekol tatranský šéfcukrár Matúš Reľovský spolu s kolegom Jánom Dudášom a ich partnermi.

22.04.2021 | 08:09

Sladký doping sa ušiel každému zamestnancovi nemocnice v Žiline. Stovky veterníkov s dokonalou úpravou vo forme polevy z pravej belgickej čokolády piekli pod Tatrami 10 hodín a výsledok bol grandiózny. Po zákuskoch sa len tak zaprášilo a zo všetkých oddelení sa ozývali iba pochvaly a úprimná vďaka. „Každé poďakovanie, či už sladké, symbolické alebo slovné je pre nás balzamom na dušu a dodáva nám silu a entuziazmus v tomto náročnom období, kedy naši zamestnanci idú s vypätím síl deň za dňom s nádejou, že konečne bude lepšie,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Matúš Reľovský s Jánom Dudášom v spolupráci s ďalšími partnermi „zásobujú“ zdravotníkov veterníkmi, aby im, ako sami hovoria, aspoň trochu uľahčili náročné dni. Spolu ich už napiekli vyše 13-tisíc kusov – pre nemocnicu v Poprade, Košiciach, Starej Ľubovni, Liptovskom Mikuláši, ale aj pre leteckú záchrannú službu v Poprade, pre vojsko, policajtov, šoférov autobusov, dôchodcov, detské domovy a mnoho ďalších.

„Ďakujeme celému cukrárenskému tímu a všetkým sponzorom, vďaka ktorým môže takýto úžasný projekt putovať z nemocnice do nemocnice a prinášať radosť, úsmev a potešenie tam, kde sa občas stráca,“ doplnila Lenka Záteková.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod