Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 16°C

Kultúra

eMKa (Mestská knižnica Žilina) a Týždeň slovenských knižníc

Aj tento rok si eMKa pripravila pre všetkých svojich priaznivcov, malých i veľkých, zaujímavú ponuku podujatí, ktorou chce osláviť lásku ku knižkám nielen počas tohto týždňa, ale i samotný marec - mesiac knihy. Týždeň slovenských knižníc (TSK), 4. až 10. marca 2024, pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých.

04.03.2024 | 09:00

Príjemným a výnimočným obohatením každodenného eMKiného života bude počas Týždňa slovenských knižníc Workshop ilustrácie na motívy knižky Chrontulienka od Branislava Jobusa. Workshop pod vedením Hedvigy M. Gutierrez sa uskutoční v stredu 6. marca 2024 o 15.00 h. v priestoroch pobočky na Vlčincoch (Ul. Sv. Cyrila a Metoda 1, Žilina). Všetci ste srdečne pozvaní! Realizácia workshopu je možná aj vďaka získanej podpore od Fondu na podporu umenia.

Hedviga M. Gutierrez je ilustrátorka nielen detských kníh z Bratislavy. Medzi knižné tituly, ktoré možno poznáte patrí autorská kniha Plecháč Bob a Chrontulienka od Braňa Jobusa, Záhada knižnice na konci ulice od Kristíny Baluchovej, Ňuňo od Denisy Fulmekovej, Škriatok Bertil od Márie Lazárovej a mnohé ďalšie.

No nielen počas Týždňa slovenských knižníc má eMKa pripravené podujatia pre svojich čitateľov a návštevníkov. #kde_bolo_tam_bolo, bola raz jedna knižnica, kde #citanie_je_HRacka, kde #medzi_regalmi rozprávky ožívajú a deti i veľkí knižky radi hľadajú. Príďte si aj Vy nájsť #co_citat Vás baví. Všetky informácie o eMke a jej ponuke nájdete na www.mkzilina.sk.

Autor: - r -

Foto: archív eMKa

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod