Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 8°C

Zdravie a životný štýl

Ergonomická stolička je len jedným z mnohých zdravotných pomocníkov do vašej kancelárie

Práca v kancelárii má svoje výhody aj nevýhody. Tie vedia poriadne ovplyvniť vašu pracovnú produktivitu, ale aj zdravotný stav. Preto by malo byť vaše sedenie ergonomické a disponovať všetkými potrebnými funkciami. Pri tom to však nekončí.

27.10.2023 | 08:54

Kancelárske stoličky sú často veľmi podceňované, a to z pohľadu vplyvu na vaše zdravie či pracovné výkony. Zabudnúť ale nemôžeme ani na stoly.

Kvalitná kancelárska stolička pomôže zdraviu aj pracovným výkonom
Trávite mnoho času pracovnými úlohami v kancelárii či domácej pracovni? Kancelárska stolička je tým pádom vašim nerozlučným „parťákom“. Špičkovú kvalitu nájdete aj na e-shope spoločnosti Liftor.

Ich ergonomické stoličky sú navrhnuté tak, aby čo najviac efektívne podporili správne držanie tela. To je základom pre čo najväčšie pohodlie pri sedení. Spoľahnúť sa môžete aj na špeciálne operadlo, ktoré je schopné sa pohybovať do všetkých strán a plnohodnotne sa prispôsobí vášmu telu. Vyrábajú sa aj v prevedení z pravej kože, a to vo viacerých farbách.

Zaujímavou voľbou je aj balančná stolička Liftor Balance, s ktorou objavíte čaro balančného sedenia. To podporí vyrovnanie chrbta a aktiváciu stredu tela. Oproti bežným stoličkám môžete očakávať aj uvoľnenie bedrovej chrbtice. Vyskúšajte tento ergonomický produkt, ktorý je vrelo odporúčaný aj fyzioterapeutmi.

Pre skutočných workoholikov je tu kancelárska stolička Liftor Tasty - pre každého, kto sedí v kancelárii alebo počas home-office štyri a viac hodín. Disponuje priedušným operadlom s ergonomickou bedrovou opierkou či zaujímavým hojdacím mechanizmom.

Čo prinesú pracovné stoly Liftor po pracovnej a zdravotnej stránke?
Efektivitu práce ale neovplyvníte len správnym sedením. Liftor vám ponúka aj polohovateľné stoly. Tie dokážu uľaviť boľavým chrbtom, umožnia vám zvládnuť viac práce a celkovo sa cítiť lepšie. Stolové dosky sa vyrábajú na mieru.

Uvedomte si, že sedenie 8 hodín denne vám môže poriadne uškodiť. V dnešnej dobe navyše trávime čas a náš život zo značnej časti v sede, čo je v rozpore s tým, ako sme boli pôvodne vyvinutý. Tento fakt spôsobuje priberanie na váhe, bolesti chrbta, tráviace problémy, zvýšený krvný tlak, zníženie kapacity pľúc, zvýšené riziko ochorenia srdca a čriev či rakoviny hrubého čreva, a v konečnom dôsledku aj kratší život.

Bojujte proti tomu polohovateľným stolom, ktorý vám zlepší koncentráciu či produktivitu práce. Myslite na svoje zdravie a eliminujte dlhotrvajúce bolesti chrbta. Do budúcna určite oceníte aj posilnenie svalstva alebo odľahčenie krčnej chrbtice. Upravte svoje pracovné prostredie presne podľa vašich predstáv a rád odborníkov. Zistite viac o ergonomickom pracovnom prostredí.

Autor: - r -

Zdroj: PR článok

Foto: ilustračné foto: Jo Panuwat D/Shutterstock.com, Jirapong Manustrong/Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod