Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 4°C

Šport

Extraligový volejbal patrí do Žiliny

Mužský volejbal v Žiline patril k vychýreným volejbalovým baštám na Slovensku. Po 6 ročnej odmlke sa opäť muži objavili na extraligovej mape s novým klubom VO AC UNIZA ŽILINA fungujúci len 3 roky. V najvyššej súťaži sa chlapcom nedarí, ale pevne veria, že extraligovú príslušnosť si zahrajú aj ďalší rok. Viac nám prezradil Peter Minárik, v jednej osobe kapitán mužstva, manažér klubu a momentálne i tréner.

04.02.2013 | 14:07

Pôsobíte v extralige prvú sezónu, výkony mužstvá nie sú lichotivé, aké sú vyhliadky tímu do konca sezóny?
Sme na poslednom mieste, ak chceme isť do play –off, teda sa zachrániť a vyhnúť sa baráži, musíme vyhrať ďalšie dôležité stretnutia. Boje v dolnej nadstavby sa prehupli do druhej časti, potrebujeme teraz zdolať Starú Ľubovňu a vyhrať vonku v Trenčíne, ktorý má pred nami náskok tri body. Tieto najbližšie dve kolá rozhodnú o všetkom.
Pred sezónou ste pomýšľali na iné umiestnenia v tabuľke, kde sa stali najvážnejšie chyby?
Áno, mysleli sme, že budeme niekde inde v tabuľke. Chýb je viacero, najmä nedokázali sme preniesť kvalitný tréning do zápasu. Prvá sezóna býva najťažšia, veľa chlapcov nemá extraligové skúsenosti, doplácame na nováčikovskú daň. Taktiež nalejme si čistého vína, na rozdiel od iných extraligových družstiev žiaden hráč neberie za volejbal v Žiline peniaze.
Po minulotýždňovej abdikácii trénera Lukáča máte v klube tri dôležité funkcie, ako to zvládaš?
Tréner Lukáč skončil po vzájomnej dohode, prvotný impulz bol z jeho strany. Táto správa nás zaskočila, ale keďže fungujeme spolu dlhšie dokážeme zvládať rôzne situácie. Určite cítiť tieto zmeny, pretože nemám veľa trénerských skúsenosti a je rozdiel viesť mužstvo z lavičky. Bol to deficit v stretnutí proti Nitre, snažíme sa nájsť trénera.
Viete byť konkrétny, kto prevezme trénerskú taktovku v Žiline?
Rokujeme a pracujeme na tom, aby funkciu prebral Vladimír Kysela, asistent trénera a dlhoročný hráč Žiliny. Momentálne je to najreálnejší variant. Budeme radi ak našu ponuku príjme.
Do tímu prišli posily z bratislavského VKP, adaptovali sa už v mužstve? Uvidíme ich v ďalšej sezóne v žilinských dresoch?
V tíme sú Toman, Prieložný a Husár, ktorí prišli k nám zadarmo na základe korektných vzťahov s klubom a samotnými hráčmi. Už sa v tíme presadzujú, určité rozhovory o ďalšej spolupráci prebehli, všetko bude závisieť od financií.
Hrať profesionálnu ligu popri práci musí byť náročná misia, aké profesie máte v klube?
Jednoznačne, náš cyklus je práca, potom tréning, soboty, nedele zápasy. Ak by bol rozpočet vyšší a dovolíme si zaplatiť dvoch, troch hráčov mohli by sme byť niekde inde. V tíme máme študentov, manažérov aj nezamestnaných.
Potešiteľným javom sezóny je skvelá divácka kulisa na domácich stretnutiach, cítite ich podporu počas zápasov?
Je to anomália na slovenské pomery, že ľudia chodia na zápasy i keď nehráme dobre. Volejbal do Žiliny patrí, ľudia boli naučení chodiť na zápasy a mali tento šport radi. Sme poctení ich podporou. My budeme robiť všetko preto, aby sme každým rokom napredovali a divákom mohli priniesť množstvo radostných okamihov.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod