Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Spravodajstvo

Festival vína oživí historické centrum mesta Žilina

Za touto jednoduchou vetou v nadpise stojí mnoho práce a úsilia. Podobných akcií na Slovensku nie je mnoho, a tobôž nie v Žiline.

14.08.2020 | 15:55

"Preto sme sa rozhodli takúto akciu zorganizovať práve tu, pretože Žilina si zaslúži aj trochu vínnej kultúry. Navyše, jeden z organizátorov je Žilinčan, a preto voľba mesta bola jasná vec," ozrejmi organizátori podujatia. 

 

13 PREVÁDZOK V CENTRE MESTA

Oslovili sme 20 slovenských vinárov, ktorí donesú svoje top vína do Žiliny. Medzi nimi sú známe overené vinárstva, ale aj lokálne, ktoré chceme podporovať. Chceme podporovať hlavne domáce produkty, čo sa týka vína, tak na Slovensku sa naozaj nemáme za čo hanbiť. Veď samotní vinári Vám počas degustácie povedia viac. Popri degustovaní vína sa ich budete môcť pýtať na to, čo vás zaujíma.
Do festivalu sa zapojilo 13 prevádzok v centre mesta. Jedná sa o kaviarne a reštaurácie, ktoré sú medzi Žilinčanmi dobre známe. Tešíme sa, že myšlienku festivalu privítali a svojou účasťou ju podporujú. Vinári budú rozmiestnení do týchto prevádzok, kde bude degustácia prebiehať. Vzniknú stanoviská, medzi ktorými sa budú účastníci festivalu voľne pohybovať.

BOHATÁ TOMBOLA

Za priaznivú cenu vstupenky sa účastník môže tešiť na neobmedzenú voľnú degustáciu vína v čase trvania festivalu od 14:00 - 20:00. Vstupenka zahŕňa aj 5 € kupón na nákup vína u jedného z vinárov. Každý účastník obdrží na degustácii sklenený pohár winefest, z ktorého počas dňa "koštuje" viac než 100 vzoriek vína. Súčasťou podujatia bude aj bohatá tombola. Každá zakúpená vstupenka je zaradená do zlosovania o hodnotné ceny ako napríklad: Wellness pobyt v hoteli Diplomat Rajecké Teplice, Darčekový set kvalitných pohárov na víno od spoločnosti Rona, pobyt s raňajkami v hoteli Hilton Košice, poukaz do Escape room v Hoteli Grand a ďalšie...Tešíme sa na vás. 

 

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod