Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 7°C

Šport

Futbalová Bytča bez postupových emócii: Nemáme čo oslavovať, bola to povinnosť

Futbalisti Bytče kolo pred koncom I. triedy Oblastného futbalového zväzu Žilina skompletizovali postup do 5.ligy stredoregiónu, keď si poľahky poradili s Považským Chlmcom (7:0). Po zápase však obrovské oslavy v tíme nenastali, podľa slov hlavného kormidelníka Stanislava Lojdla (54) to bola jednoducho povinnosť.

14.06.2022 | 11:53

Futbal v Bytči sa znova pokúšajú naštartovať noví akcionári. Tým je už dlhší čas Róbert Boženík starší v spolupráci s mestom Bytča. Po zostupe do oblastných súťaží prichádza návrat vyššie. „Za celú sezónu zaslúžený postup,  vzájomné zápasy s prvou šestkou máme lepšie. Káder máme dobrý, na jeseň sme však mali jeden kritický moment, keď sme išli do Horného Hričova a museli sme vyhrať. To sme zvládli a odvtedy sme mali všetko pod kontrolou,“ v krátkosti zhodnotil majstrovskú sezónu tréner Stanislav Lojdl.

 



Nielen on, ale aj celý tím príliš veľkolepo na ihrisku Považského Chlmca po záverečnom hvizde neoslavovali, i keď trénerovi sa ušlo sprcha šampanského. „Nevyhrali sme predsa druhú ligu. Beriem to triezvo, skôr to bola povinnosť a Bytča patrí úplne niekde inde ako aj do piatej ligy, kde sme práve postúpili.“ Postupové oslavy po týchto slovách nemohli mať ani náhodou prívlastok veľkolepé. „Skromné, dali sme si dve pivká a opakujem, že tento postup je povinnosť a skôr by to bola hanba, ak by sme nepostúpili. Škoda, že sme doslova stratili jeden súťažný ročník, lebo vypadnutie Bytče bolo nekorektné. Po jeseni by sa nemala uzavrieť tabuľka, potom po prestupovom okne sa nedal ani doplniť káder a zrazu si niekto zmyslí, že na jar sa odohrajú dve kolá a liga sa uzavrie. To sme v klube ťažko niesli, lebo ak by sa hrala jarná časť, tak by Bytča nevypadla. Rok sme zabili v oblastnej súťaži a aspoň sme zistili v akom je stave,“ nešetril kritikou Lojdl na rozhodnutia zväzových funkcionárov z predošlej covidovej sezóny. Zaujímavo nás v akom stave podľa Lojdla je samotná I. trieda Oblastného futbalu v Žiline, kde Bytča strávila iba jednu sezónu. „Úroveň ma celkom prekvapila, napríklad Nededza hrala na jar veľmi dobre a podľa mňa budúci rok sú hlavný kandidát na postup. Tiež rezerva Bánovej hrala pekný futbal a celkovo úroveň nebola až taká hrozná. Avšak na zápasy chodia dvaja rozhodcovia, o stave ihrísk pomlčím a podľa mňa by aj na majstrovskom futbalovom zápase aj v poslednej triede mali byť traja rozhodcovia. Potom je to neregulárne, my sme zažili tu také zápasy, že rozhodca stál v strede a pískal si, čo videl, teda objektívne nemohol vidieť nič. Sme radi, že ideme do regiónu, tam to už má vyššiu úroveň.“ Do 5.ligy sa chce klub posilniť tak, aby znova siahal na postup vyššie. „Máme rozhovory s hráčmi, uvidíme, kto zostane. Pôsobil som predtým v Makove i v Tepličke, kvalitných hráčov poznám a asi oslovíme osvedčené mená,“ dodal Lojdl.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod