Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 21°C

Šport

Historický postup futbalistov Stráže do V. ligy

Neuveriteľne suverénnym spôsobom si v uplynulom ročníku I. triedy vybojovali prvenstvo, a tým aj postup do piatej ligy futbalisti Stráže, ktorí systémom štart – cieľ prešli súťažou ako nôž maslom, keď len jediný raz pocítili trpkosť prehry.

23.07.2013 | 10:50

Postup spoločným dielom všetkých
V minulom ročníku mužstvo malo za cieľ predovšetkým záchranu v súťaži a konsolidáciu hráčskeho kádra. Oboje sa podarilo, 8. miesto bolo v pohode a káder sa podarilo dať po posilnení do solídnej formy, a tak cieľom pre túto sezónu bol postup do piatej ligy. Všetky ostatné súvisiace potreby sa dotiahli na vysokú úroveň, dobudoval sa areál štadióna, ihrisko, šatne a vytvorili sa kvalitné podmienky pre futbal. Dokonca aj angažovanie Štefana Šumichrasta ako maséra sa ukázalo ako dobrý ťah. Populárny Šumo je dušou mužstva, masérom, psychológom a motivátorom dobrej nálady zároveň. Pomohli aj sponzori, z nich asi najviac obecný úrad, Marián Ďurana, Anton a Milan Mackovčin, Peter Ďurana, Ján Sotolár a mnohí ďalší. Pod dirigentskou paličkou trénera Jána Labanta mužstvo našlo svoju tvár a dokázalo doma, či vonku hrať na víťazstvá, ktorými sa počas celej sezóny čoraz viac vzďaľovali svojim súperom. Kolektívna práca celého mužstva a všetkých okolo futbalu nakoniec slávila úspech v podobe historického postupu do piatej ligy, ktorý ukázal správnosť cesty futbalu v obci.

Káder hráčov
Brankári: Tomáš Tavač, Radovan Frátrik.  Hráči v poli: Ján Slúčik, Michal Frniak, Martin Hodoň, Michal Labant, Michal Bielik, Libor Ťažký, Michal Radočáni, Slavomír Sedliaček, Marián Králik, Jaroslav Trhančík, Miroslav Nemec, Richard Williger, Patrik Kubala, Tomáš Mára, Jozef Rybár. Tréner: Ján Labant. Najlepším strelcom mužstva a zároveň celej súťaže bol s 23 gólmi Miroslav Nemec.

Keď už sme spomínali všetkých zainteresovaných okolo futbalu, ktorí mali podiel na postupovom úspechu, musíme predsa len najviac vyzdvihnúť hlavu klubu v osobe prezidenta Pavla Bugáňa, ktorý
je strojcom všetkého diania v klube, tvorcom kvalitných podmienok pre futbal, a tak sme aj jeho oslovili, aby nám okomentoval tento úspech: „Mám, samozrejme, veľkú radosť z nášho spoločného úspechu, ktorým sme dokázali správnosť našej cesty vo futbale. Po vybudovaní areálu, myslím tým ihrisko, šatne a všetko okolo, sme sa zamerali na konsolidáciu kádra, v ktorom sú naši odchovanci, vhodne sme mužstvo doplnili niekoľkými hráčmi, tréner ukázal svoju kvalitu pri jeho tvorbe a výsledky začali prichádzať. Je len samozrejmé, že sme si postup dali ako náš hlavný cieľ. Ale nezabúdame ani na budúcnosť, teší ma, že aj káder našich žiakov sa zväčšuje, chodí ich na tréningy 15 – 20, čo je na takú malú obec výborné a dá sa to, keď sa chce. Chcel by som touto cestou poďakovať všetkým, ktorí nám pri futbale pomohli a verím, že tomu bude tak i ďalej. Veľké poďakovanie musím vysloviť našim fanúšikom, ktorí nám fandili, povzbudzovali a v hojnom počte chodili na naše zápasy aj na ihriská súperov. “

Nová sezóna, nová súťaž
S prípravou na novú sezónu futbalisti Stráže začali 7. júla, v pláne je viacero prípravných zápasov, dva dokonca v Čechách. Súťaž sa nezadržateľne blíži a futbalisti Stráže v nej chcú hrať dôstojnú úlohu v hornej polovici tabuľky bez stresov o záchranu. Už teraz sa všetci tešia na derby zápasy s Belou, Terchovou, Strečnom či ďalšími. V závere spomeňme ešte zmeny v kádri mužstva, ktoré vždy najviac zaujímajú fanúšikov. Odišli Michal Frniak, Libor Ťažký, ktorým skončili hosťovania, Rado Frátrik do Belej, chýbať pre zranenie ešte nejaký čas bude Tomáš Tavač. Prišli Oldřich Nikrmajer (K. Lúčka), Miroslav Trnovec (Terchová), Michal Labant (Belá), Martin Bugáň (Dolná Tižina) a rokuje sa o príchode možno i ďalších. Ostrý štart súťaže je 4. augusta a historický prvý zápas v piatej lige budú hrať futbalisti doma so Starou Bystricou. Aj my držíme futbalistom Stráže v novej súťaži všetkých desať a želáme mnoho dobrých výsledkov a potešenie z futbalu.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod