Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -2°C

Automoto

Hľadáte kvalitnú firmu na repas turba? Takto ju spoznáte

Svoj tovar a služby ponúka na internete mnoho predajcov. Nie všetci však myslia na kvalitu a spokojnosť zákazníkov. Aby ste nekúpili turbodúchadlo, ktoré sa po niekoľkých mesiacoch pokazí, prezradíme vám, ako rozpoznať medzi ponukami kvalitnú firmu.

11.07.2020 | 15:41

Najnižšia cena nemusí znamenať dobrú ponuku

Lacné ponuky na repasované turbá sa od tých drahších nelíšia len cenou. Rozdiel bude aj v kvalite. Odborný repas turba je náročný proces, ktorý niečo stojí. Preto si okrem ceny skontrolujte aj postup, ktorý pri repasovaní daná firma používa.

Ak hľadáte kvalitné repasované turbo, všetky jeho vnútorné diely musia byť vymenené za nové. Základ turba môže zostať, musí sa však dôkladne vyčistiť pieskovaním. Dôležité je tiež používanie správnych technologických postupov. Na repas turba je potrebné isté technické vybavenie firmy a vykonávať by ho mali zaškolení odborníci. Zo strojov, ktoré sa pri repase používajú, spomenieme stroje na vyváženie a testovanie. Za takto repasované turbodúchadlo síce zaplatíte o niečo viac, no získate kvalitu, ktorá vás nesklame.

Dĺžka záruky

Informáciou, ktorá vám veľa napovie o kvalite kupovaného turbodúchadla, je poskytovaná záruka. Ak je záruka kratšia ako 2 roky alebo vám neposkytnú žiadnu s výhovorkou, že sa nejedná o nový diel, mali by ste sa radšej obrátiť na inú firmu. Firma, ktorá si je istá, že ponúka len kvalitné repasované turbodúchadlá vám poskytne záruku až na 2 roky. V prípade poškodenia turba nebudete mať problém s jeho opravou alebo výmenou. Takéto turbo vám vydrží desaťtisíce kilometrov.

Na čo ešte pozerať pri výbere?

Spoľahlivá firma má aj iné znaky. Zhrnieme ich v niekoľkých bodoch:

  1. V prvom rade by ste nemali mať problém s jej kontaktovaním. Na internetovej stránke by mal byť dobre viditeľný telefonický aj e-mailový kontakt.
  2. O spôsobe prístupu k zákazníkovi veľa napovie aj rýchlosť odpovede na vaše správy a ochota odpovedať na všetky vaše otázky.
  3. Znakom zabehnutej firmy, ktorá sa repasu turba venuje už dlhšie, sú skladové priestory. Tu uchováva originálne aj repasované turbá a rôzne súčiastky. Ak ich nemá, môže ísť len o mechanika, ktorý vykonáva opravy turba vo svojej dielni, no nemá kvalitné strojové vybavenie.
  4. Vopred sú jasne dané podmienky reklamácie. Tieto pri uzatvorení každej kúpnej zmluvy automaticky nadobúdajú platnosť, takže pri prípadnej reklamácii nebudete mať žiaden problém.

Zdroj: Turboarena.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod