Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 5°C

Knižná

Katka Tekeľová krstila netradične – bezlepkovými cestovinami

Regionálne redaktorka televízie Markíza Katarína Tekeľová prišla pred niekoľkými dňami do Žiliny pokrstiť svoj knižný debut NeDokonalý plán. Knihu uviedli do života skutočne nezvyčajne – pokrstili ju bezlepkovými cestovinami. Vraj nech je stráviteľná pre každého.

01.07.2013 | 13:10

Tvár Katky Tekeľovej je vám pravdepodobne známa z televíznej obrazovky.  Niekoľko rokov totiž pracuje ako redaktorka spravodajstva televízie Markíza pre trenčiansky región. Teraz ale máte možnosť spoznať ju aj z inej stránky – pred pár dňami vydala svoju knižnú prvotinu NeDokonalý plán.


„Klamala by som, ak by som povedala, že som vždy chcela napísať knihu. Chcela som to vlastne iba vyskúšať. Končiaca materská bola na to najvhodnejším obdobím. V jeden večer som si sadla a začala,“ opisuje svoje „spisovateľské“ začiatky sympatická redaktorka. Rukopis po pár mesiacoch dokončila, potom sa však musela popasovať s ďalším problémom -presvedčiť vydavateľov, že ho má zmysel zviazať do knihy. „Ponúkla som ju do dvoch vydavateľstiev. Z jedného mi odpísali, že si neprosia a druhé sa dodnes neozvalo. Na odporúčanie kamarátky zo Žiliny som vyskúšala žilinské Artis Omnis. Tým sa môj rukopis zapáčil a knižka je na svete,“ hovorí.


Knižku NeDokonalý plán prišla Katka Tekeľová pokrstiť v utorok 18. júna do žilinského kníhkupectva Panta Rhei. Do života ju uviedla skutočne netradične. Krstila bezlepkovými cestovinami, nech ju vraj strávi každý. „ Verím, že kniha zaujme všetkých, ktorí majú radi svižný dej s prvkami napätia, romantiky a šteklivými scénami,“  hovorí o knihe riaditeľka knižného vydavateľstva Artis Omnis Andrea Harmanová.


A o kom teda knižka NeDokonalý plán je?  Zachytáva príbeh mladej ženy Zuzy, ktorá má všetko a aj napriek varovným signálom kráča slepou uličkou. „No a tak musí zákonite padnúť na „čuňu,“ aby zistila, kde je sever a čo sa robí, a čo nie. Je to také pohodové letné čítanie, „trojhltový“ ženský román, aj keď si tam podľa mňa nájdu svoje aj muži,“ prezrádza viac autorka knihy Katka Tekeľová.


Aj keď sa mamička troch krásnych dcér chce venovať najmä svojej rodine a práci, nebráni sa tomu, aby k NeDokonalému plánu pribudol ďalší „súrodenec“. „V hlave mám milión nápadov, len mi chýba ešte jeden - ako zariadiť, aby mal deň aspoň raz toľko hodín, ako má,“ smeje sa.

Michala Stehlíková
Snímka archív Artis Omnis

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod