Žilinský Večerník

6. máj 2024 | Hermína
| 19°C

Spravodajstvo

KEĎ DETI POMÁHAJÚ DEŤOM

Detské oddelenie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline (FNsP) sa opäť rozhodli podporiť skvelé detičky s rodičmi a pani učiteľkami zo Základnej školy Lichardova 24. V decembri zorganizovali tradičné vianočné trhy, ktoré boli spojené s charitatívnou zbierkou.

29.01.2024 | 09:00

Na tejto krásnej akcii ponúkali žiaci z Lichardovej vlastnoručne vyrobené výrobky i rôzne dobroty. Najväčší záujem vzbudzovali skutočne originálne ponožky, ktoré počas minulého roka vyrábala babička dvoch žiakov.

Výťažok z vianočných trhov v celkovej hodnote 1700 eur v sprievode pani riaditeľky Mirky a jej zástupkýň Danky a Dášky prišli odovzdať priamo reprezentanti najúspešnejších tried. Na prvom stupni sa podarilo vyzbierať najvyššiu čiastku triede 4. B (zástupcovia Filip a Ajka) a na druhom stupni triede 7. A (zástupcovia Lívia a Alex).

Zástupcovia nemocnice poďakovali všetkým žiakom, pani učiteľkám, učiteľom, rodičom, súrodencom a príbuzným, ktorí sa podieľali na výrobe predmetov, ich prezentácii v stánkoch, na organizácii trhov. Sme vďační každému, kto podporil túto výnimočnú zbierku.

Vďaka predchádzajúcemu výťažku z predminulého roka sa podarilo zakúpiť špeciálne pomôcky, ktoré detským pacientom účinne pomáhajú odbúrať strach, znížiť stres či bolesť. Žiakom zo ZŠ Lichardova ich v nemocnici s radosťou ukázali a vysvetlili im, ako v praxi fungujú. Mohli sa tak utvrdiť v tom, že charitatívne podujatie má obrovský zmysel a vďaka takejto iniciatíve významne pomáhajú druhým.

Autor: - r -

Foto: FNsP v Žiline

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod