Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 7°C

Komentáre

KOMENTÁR: VŠETCI STE FRAJERI!

Až na pár dohrávok sa uplynulý víkend skončila jesenná časť regionálnych i oblastných futbalových líg. Pri súčasnej pandemickej situácii sme aj my občas v redakcii tŕpli či sa to celé vôbec dohrá, ale nakoniec píšeme o šťastnom konci. Najdôležitejšia správa z jesene.

28.10.2021 | 12:34

Za desať rokov pri futbale si dovolím tvrdiť, že kvalita jednotlivých líg išla rapídne dole, ale niet sa čomu čudovať. Myslím, že s týmto tvrdením sa zhodnú aj oveľa staršie ročníky než ja, ktoré si pamätajú zápasy jak remeň na ostrie noža prakticky každý víkend. Šport sa v našej spoločnosti zaradil medzi nezaujímavé subjekty, spoločenská objednávka je minimálna a slabý apel odbornej i laickej verejnosti na pozitívne veci ako upevnenie zdravia, vytváranie sociálnych komunít či pestovanie si tej práve športovej bojovnosti robia svoje. Z konkrétnych prípadov treba pochváliť Bánovú za vzorné účinkovanie v tretej lige a hlavne ich heroický pohárový výkon so Žilinou, kde ich od postupu delili centimetre v penaltovom rozstrele. Štvrtoligisti  z Tepličky, Rosiny i Stráňav herne nesklamali, no ani výnimočne nezažiarili, a tak ich v postavenie v strede tabuľky môžeme hodnotiť ako obstojné. V piatej lige tón udáva Belá, ktorej futbal chutí a ako jediný zástupca zvedie pohárový súboj už túto stredu. Samozrejme, držíme palce. Je potrebné zdôrazniť, že v žiadnej súťaži regiónu ani jedno naše mužstvo nie je iba do počtu. Absolutórium si zaslúžia kluboví funkcionári, ktorí žijú futbalom každý deň. Zohnať dnes peniaze od sponzorov či presvedčiť samosprávy, aby zmysluplne podporovali futbal sa stáva neľahkou úlohou. V neposlednom rade sú hlavnými aktérmi samotní futbalisti, kde vidíme mnoho mladých talentov. Svoje si vytrpia aj rozhodcovia Želám všetkým, aby ste mali vášeň pre futbal ako doteraz a nielen pre mňa ste všetci frajeri.

 

Naša športová redakcia aj túto jeseň pravidelne informovala o futbalovom dianí každý víkend. Nie je to jednoduché byť nedeľu, čo nedeľu do noci pred počítačom, no vždy sme sa tešili pri pohľade na vydané noviny, že to jednoducho má zmysel. Aj mne je ľúto, že tých futbalových strán nie je viac, ale to je už na inú tému. Rád by som sa poďakoval mojim spolupracovníkom ako je bard futbalového servisu v regióne Ladislav Hulín. Tento pán dlhé roky je súčasťou Žilinského večerníka a jeho zodpovednosť každý víkend byť v strehu mu môže závidieť celá mladá generácia. Rovnako aj náš fotograf Ľubomír Rendár neváha ani minútu, odloží svoje víkendové záujmy a neraz za nedeľu dokáže odfotiť tri futbalové zápasy, aby ste si mohli každý utorok pozrieť fotografie z vašich zápasov. Populárne sa stali aj hlasy trénerov a tie majú svoje dostatočné čaro, pri ktorých zažijeme neraz veľa humorných situácii. Bolo nám cťou s vami spolupracovať a ďakujeme vám, že ste stále s nami. Môžem vám za sľúbiť, že Žilinský večerník miluje dedinský futbal a s plnou vervou sa tešíme na jarnú časť. Dlhú zimnú pauzu využijete milí futbalisti na doliečenie zranenie, poctivú regeneráciu a pekne sa venujte svojim manželkám či partnerkám. Nedele tak odteraz do marca patria rodinným výletikom a sem tam si odskočte na dáky prípravný zápasík. Po ňom dbajte na správnu regeneráciu, ale veď vy to veľmi dobre ovládate.

 


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod