Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Šport

Konkurencia posúva hráča dopredu

Martin Dúbravka odchytal celý duel v Olomouci, kde dostal gól len z pokutového kopu. Zimnú prípravu zvláda v poriadku, teší ho vysoká gólová efektivita mužstva z posledných duelov.

30.01.2013 | 11:35

Martin, máte za sebou necelý mesiac zimnej prípravy, je niečím špecifická pod vedením trénera Tarkoviča?
Zažil som už veľa príprav, tréner má svoju filozofiu, ako má mužstvo napredovať. Myslím si, že sme sa často v prípravných stretnutiach dostali do streleckého zakončenia. Ak tento pozitívny jav dokážeme pretaviť v strelení gólov na jar, bude to skvelé. Máme mesiac, aby sme odstránili drobné muchy.
V príprave sledujeme rotáciu na brankárskom poste, post brankárskej jednotky nemáte asi dopredu vyárendovaný?
Som veľmi rád, že máme kvalitnú základňu brankárov, pretože konkurencia musí posúvať každého z nás len dopredu. Voľba je na trénerovi, osobne budem robiť všetko preto, aby som bol jednotkou v tíme.
V tíme Žiliny patríte k služobne starším, napriek mladému veku. Neláka vás zahraničný angažmán?
Pamätám si, keď som bol v kádri najmladší, bez tvrdej a poctivej práce by som tu nebol. Samozrejme, som tu určitý čas, rád by som vyskúšal niečo nové. Mám platný kontrakt v Žiline, som tu šťastný. Základom sú kvalitné výkony z mojej strany a záujem druhej strany.
Na jeseň sme sledovali mohutný odliv fanúšikov pod Dubňom, čo na to hovoríte?
Stále je o čo hrať, boj o titul sme nezabalili, my hráči ich musíme pozvať výkonmi, na aké boli zvyknutí pred niekoľkými rokmi. Nedá sa zabudnúť na zaplnené tribúny z minulých sezón. Je tu citeľný spor vedenia klubu a fanúšikov, neprislúcha mi to komentovať, pevne verím, že spoločne s podporou ľudí na štadiónoch budeme hrať tradičný futbal plný gólov a nádherných kombinačných akcií.
Skúste si spomenúť zatiaľ na najkrajší moment v žilinskom drese, bol to zápas proti?
Postup cez Spartu Praha do Ligy Majstrov, neskutočná kulisa fanúšikov, celá Žilina držala spolu. Predvádzali sme nadpriemerné výkony, myslím si, že aj divákom domáci zápas so Spartou utkvel v pamäti. <

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod