Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 12°C

Spravodajstvo

Krajské divadlá začínajú opäť hrať

Do krajských divadiel sa vracia život. Pre mimoriadnu situáciu okolo nového koronavírsu ostali hľadiská i javiská prázdne od 13.marca. Postupné uvoľňovanie opatrení umožní divadlám opäť otvoriť svoje brány pre verejnosť.

05.06.2020 | 15:55

Po neplánovanej takmer trojmesačnej prestávke ako prvé privíta divákov Bábkové divadlo Žilina. ,,V súčasnosti prebiehajú v divadle skúšky inscenácie Lovci duchov, ktorú uvedieme pre divákov už túto nedeľu o 16:00 hodine s otváracím MDD bonusom - pri kúpe jedného lístka dostanú druhý zadarmo. Tešiť sa môžu aj na obľúbené tituly, ako Z rozprávky do rozprávky, Ryba Rohatá alebo Toto nie je ryba, či Škaredé káčatko. Niektoré zahráme v našej zrekonštruovanej divadelnej záhrade,“ povedal riaditeľ BDŽ Peter Tabaček.

"Som rada, že po galériách, múzeách, knižniciach sa konečne rozozvučia aj naše divadlá. Veľkú úlohu zohralo ďalšie uvoľňovanie opatrení,  ktoré so sebou prinieslo napríklad šachovnicové sedenie v divadelných sálach. Vďaka tomu majú divadlá možnosť pozvať viac divákov. V divadlách však budú dodržiavané hygienické opatrenia,“ dodala županka Erika Jurinová. Naďalej platí povinnosť vstupovať do priestorov divadiel s rúškom na tvári.

Počas mimoriadnej situácie však krajské divadlá svoj kontakt s divákmi nestratili a rozbehli virtuálne predstavenia. Bábkové divadlo Žilina spustilo online program cez projekt BÁBKARANTÉNA, na ktorom bolo možné vidieť záznamy aktuálnych inscenácií zo svojho repertoáru.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod