Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 7°C

Šport

Kráľovský návrat Milana Paleša: Bolo skvelé ukázať sa doma víťazne po dlhej dobe

Žilina zažila uplynulú sobotu návrat bojových športov a hlavne návrat najlepšieho československého bojovníka v K1 Milana Paleša, ktorý pred domácim publikom naposledy bojoval v roku 2019. V priestoroch Event House Žilina sledovalo priamo turnaj PML 200 divákov a cez stream v pohodlí domova až niekoľko tisícok fanúšikov.  

15.03.2022 | 09:52

OČAKÁVANIA SA NAPLNILI

Veľkú radosť z vydarenej akcie mal organizátor Róbert Kajánek. „Myslím, že sa naplnili všetky očakávania. Fanúšikovia mohli sledovať celkovo 12 zápasov a kvalita bola nastavená hneď od začiatku. Z pohľadu nášho žilinského klubu Diamond Gym ako prvý nastúpil Jakub Mikovčák a postupne zbiera cenné skúsenosti. Podarilo sa mu zdolať skúsenejšieho Lukáša Kotlebu 3:0 na body. Leonard Borák mal menšiu zmenu, lebo jeho súper sa zranil a jeho poľský vyzývateľ sa javil ako slušná náhrada. Leo nastúpil agresívne a za desať sekúnd bolo všetko vybavené. Milan Paleš proti Maďarovi Koczovi išiel do zápasu profesorsky a postupným tlakom začal jasne dominovať. Bola to ukážka profesionálneho boja, a tak po troch kolách znel verdikt jasne pre žilinského borca. Paleš ukázal kvalitu svetových rozmerov, čo potvrdil aj Maďar, keď nám povedal, že zatiaľ sa ešte nikdy nestretol s tak kompletným borcom. Turnaj mal výbornú odozvu aj medzi fanúšikmi priamo v hľadisku či v pohodlí domova. „Bolo to ťažké nastaviť pre stále sa meniacu situáciu, napokon sme mohli rátať s povolenou kapacitou 25 percent. Mrzí ma, že sme nemohli mať všetkých fanúšikov v hľadisku, podľa mňa by sme bez problémov naplnili zimný štadión. Máme skvelé ohlasy a ja verím, že čoskoro prinesieme do Žiliny bojové športy a ukážeme našich odchovancov, ktorí prevažne cestujú po zahraničí a dosahujú vo svete fantastické výsledky,“ zakončil organizátor turnaja Róbert Kajánek.





DOMÁCA VÝHRA S PREHĽADOM

Milan Paleš si svoj zápas užil, no pre náš týždenník priznal, že zo súpera mal zdravý rešpekt. „Síce mal za sebou stovku zápasov v amatérskom ringu, tak som videl u neho vysokú vyspelosť. Rešpekt tam bol, nič som nechcel vo svojej príprave podceniť. Chcel som ísť cez ruky a musel som si dať pozor na jeho štipľavé kolená a kopy, ktoré by ma mohli ohroziť. V druhom kole som si už veril, v tom treťom som si zápas postrážil a nejako som nechcel špekulovať a meniť stanovenú taktiku. Myslím, že zápas som vyhral s prehľadom a všetci boli šťastní. Som rád, že to super dopadlo a po tak dlhej dobe som sa mohlo ukázať svojim fanúšikom. Každému ďakujem za podporu, nesmierne si to vážim,“ povedal Paleš po svojom ďalšom víťaznom zápase.


 

 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Archív R.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod