Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Šport

Kutaisi, Ružomberok, Ľubľana

Futbalisti MŠK Žilina vstúpili ideálne do novej sezóny, keď pokorili rozdielom triedy Torpedo Kutaisi v prvom predkole EL na ich pôde. Šošoni boli efektívni v druhom polčase, po dlhom čase vsietili tri góly, prebudil sa Majtán – autor dvoch gólov. Prejsť do druhého predkola by malo byť len formalitou, odvetný zápas je na programe vo štvrtok o 17.30 h na štadióne MŠK. Prvý zápas Guľu pred domácimi priaznivcami môže zvýšiť pohodu mužstva pred ostrým ligovým štartom. Fanúšikovia, hor sa na Kutaisi, v nedeľu do Ružomberka s výkopom o 18.30 h a potom aj do Slovinska. Veruže, bude sa na čo dívať, Guľova nová Žilina vyzerá viac než len dobre.

09.07.2013 | 08:47

1. predkolo Európskej ligy, štadión Giviho Kiladzeho:
Torpedo Kutaisi – MŠK Žilina 0:3 (0:0), góly: 57., 83. Majtán, 76. Pich. ŽK: Paur, A. Ceesay, Žilák za MŠK. 6000 divákov.
Zostava Žiliny: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, A. Ceesay – Pečovský – Mihálik (73. Žilák), Paur (87. Škvarka), Pich – Bello (90. + Káčer) – Majtán.

Prvý polčas mal opatrný scenár, najväčšiu šancu Žiliny spálil Majtán. Dúbravka musel vytiahnuť famózny zákrok po ďalekonosnom pokuse domácich. Aktívny Majtán sa zastreľoval aj v závere polčasu, ale gólový apetít zúročil až po prestávke. Kombinačne a herne dominovali Šošoni, čo vyjadrili aj gólovo. Najprv Mabouka odcentroval z ľavej strany a hlavička Majtána skončila v sieti, potom
Majtánovu strelu doklepol Pich a tretí klinec do gruzínskej rakvy zaklincoval opäť Majtán. Vizitka troch gólov, pozornej obrany, neúnavnej aktivity krajných obrancov, behavý futbal počas celého stretnutia, dirigent Bello, strelec Majtán, no hlavne kolektívny duch a vysoká efektivita v zakončení – to sú aspekty výhry Žiliny v Gruzínsku.

Hlasy po zápase
Tréner A. Guľa: „Predviedli sme tímový výkon proti technickému a húževnatému súperovi. Teší ma, že sme boli dostatočne efektívni v zakončení. Rozhodla naša pracovitosť, tímovosť a efektivita. Avšak máme za sebou len jeden polčas, potrebujeme byť naďalej ostražití a pracovať. Viem, že očakávania od nás v odvete budú veľké, som presvedčený, že mužstvo vie hrať ešte lepšie a výraznejšie dominovať.“

B. Bello: „Celé mužstvo predviedlo super výkon. Pred zápasom sme si povedali, že dáme do toho všetko, aby sme vyhrali, to sa nám podarilo.“

J. Piaček: „Uhrali sme prijateľný výsledok, teraz bude dôležité udržať koncentráciu do odvety a streliť nejaký gól. Gruzínci hrali technicky, snažili sa posielať lopty za našu obranu, ale ich snahu sme dobre eliminovali. Boli sme efektívni v koncovke, rozohrané to máme skvele.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod