Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 21°C

Šport

MARIÁŠ - Žilina obhájila v sezóne 2023 post vicemajstra Slovenska

Slovenská extraliga v mariáši má za sebou vyhodnotenie súťažného ročníka 2023. Spomedzi družstiev si titul vybojovala Snina, Žilina obhájila druhé miesto z minulej sezóny a na treťom mieste skončil Martin.

30.01.2024 | 09:03

Znamenité úspechy Žilinčanov

Z tímu Žiliny sa v celkovom poradí najviac darilo na 3. mieste sezóny 2023 Vladimírovi Ďurajkovi, 5. miesto obsadil Jozef Vnuk a o náročnosti turnajov sa presvedčil minuloročný víťaz Ján Turjak, ktorý obsadil konečné 25. miesto. Žilinské farby hájili aj Marián Sloviak, ten skončil na 26. mieste a Miroslav Kavalek zaknihoval 29. priečku. „Aktuálne sa nám začal nový ročník, všetci sa tešíme na ďalšie úspechy a vzornú reprezentáciu mesta Žilina. Iba pripomíname verejnosti, že mariáš je najkrajšia kartová hra na svete, ktorá sa zakladá na logike a logickom myslení. Motto každého hráča znie jasne – čestne, vášnivo a s priateľmi,“ dodali svorne všetci členovia tímu.


Najlepšia trojica ročníka 2023 – bronz oslavoval žilinský hráč Vladimír Ďurajka (vpravo).

 

Historickým víťazom Záhorackej ligy je Kysučan

Celoročná mariášová liga sa stala korisťou hráča z Kysuckého Nového Mesta Jozefa Vnuk, ktorý v súťažných vystúpeniach reprezentuje tím Žiliny. Z jedenástich turnajov získal najviac bodov, a tak právom sa stal jej víťazom. Druhé miesto obsadil Anton Jurkovič z Pezinka a tretí skončil Ladislav Mechura z Bratislavy. Žilinský región reprezentoval aj Ján Takáč, ,ktorý skončil na 6.mieste a deviate miesto obsadil Juraj Lipták z Čadce. Žilinský mariášový klub odkazuje záujemcom o túto kartovú hru, že s radosťou privítajú svojich nových členov. Viac informácii dostanete na telefónnom čísle 0908 059 304.


 

Záhorackú ligu ovládol Jozef Vnuk (v strede).

 

 

Autor: - r -

Foto: archív J.V.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod