Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Zaujalo nás

Materské škôlky Žilinského kraja si vysúťažili tisícky eur na rekonštrukciu toaliet

Škôlky Žilinského kraja zaznamenali mimoriadny úspech v celoslovenskej súťaži o rekonštrukciu toaliet. Získali dohromady 5 400 eur. Prínosom súťaže má byť pritom nielen samotná rekonštrukcia, ale aj rozvoj správnych hygienických návykov u detí.

28.11.2019 | 13:25

Výhry putujú do Petrovíc a do Slovenského Pravna

V kategórii škôlok si hlavnú výhru vysúťažila Materská škola pri základnej škole Petrovice, ktorá nazbierala absolútne najväčší počet bodov. Na úpravu svojich sociálnych zariadení tak získala 2 700 eur. Za úspech vďačí materská škola nielen hlasovaniu a zbieraniu bodov za nákup, ale aj vzornému plneniu súťažných úloh.

Súťaž dáva šancu aj malým školám, a to vďaka špeciálnej kategórii, v ktorej sa získané body prepočítavajú na žiaka. Dôkazom je ďalšia škôlka Žilinského kraja v Slovenskom Pravne, ktorá sa v tejto kategórii umiestnila na prvom mieste a zo súťaže si tak odniesla takisto 2 700 eur.

Cieľom súťaže je zlepšenie hygienických návykov všetkých detí. Do súťaže sa tak môže prihlásiť aj škola či škôlka, ktorá má toalety vo vyhovujúcom stave a prípadnú finančnú výhru môže použiť na rôzne pomôcky či vybavenie školy.

Toalety v MŠ PRED rekonštrukciou:


 

Toalety v MŠ PO rekonštrukcii:






 

Ďalšie podrobnosti nájdete na stránke projektu www.domestospreskoly.sk.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod