Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Spravodajstvo

Mesto krčmu na Solinkách nezatvorilo

Minulý týždeň sme informovali o tom, že mesto Žilina krčmu na Solinkách dočasne zatvorilo. Majiteľka totiž nepožiadala o zmenu využitia objektu, ktorý pôvodne slúžil ako predajňa potravín. Opak je však pravdou, krčma funguje ďalej a obyvatelia sú nahnevaní ešte viac.

18.11.2013 | 12:54

ŽILINA. Vyzerá to tak, že mesto krčmu ani nezatvorí. Tá funguje nerušene ďalej aj napriek tomu, že ju majiteľka využíva v rozpore s kolaudačným rozhodnutím.

Informovala nás o tom samotná majiteľka, ale aj niekoľko obyvateľov okolitých panelákov. Majiteľka uviedla, že krčmu zatvoriť neplánuje a na mestský úrad už doložila všetky potrebné doklady.

Obyvatelia sú však rozhorčení. „Krčma je v prevádzke po všetky dni v týždni. Dokonca nie je dodržovaná doba prevádzky, ktorá je prekračovaná do neskorých nočných hodín. Taktiež majiteľka arogantne vysvecuje silnými reflektormi na reklamu, čo obyvateľom okolitých panelákov strpčuje vo večerných hodinách život. Na Dubovej ulici je veľmi veľký problém s parkovaním, takže si neviem predstaviť, ako by chcela získať vyhradené parkovacie miesta. Taktiež by ma zaujímalo, ako má zabezpečený vývoz smetí, nakoľko nepribudol pre prevádzku kontajner a zrejme používa kontajnery, za ktoré si platíme my,“ napísala do redakcie Žilinského večerníka Dáša Mešková.

Hovorca mesta Pavol Čorba potvrdil, že krčma môže fungovať ďalej. „Mesto Žilina v uvedenej veci koná a postupuje v zmysle platnej legislatívy, na základe výsledku štátneho stavebného dohľadu, ktorým sa preukázalo to, že funkčné využitie stavby je v rozpore s kolaudačným rozhodnutím. V súčasnosti prebieha konanie o zmene v užívaní stavby, po ktorom môže dať mesto konečné stanovisko,“ uviedol.

Pavol Čorba podotkol, že vlastníčka nehnuteľnosti objekt prevádzkuje na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Michal Filek

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod