Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 0°C

Spravodajstvo

Mestskí poslanci odmietli rokovať o návrhu dohody s Georgeom Trabelssiem

Na mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline (20.12.) poslanci odmietli rokovať o návrhu dohody, ktorou chcelo mesto Žilina vysporiadať majetkové a obchodné vzťahy so súkromnými spoločnosťami podnikateľa Georgea Trabelssieho.

20.12.2019 | 12:37

Materiál stiahli poslanci z rokovania na návrh poslanca Mareka Richtera. Primátora Petra Fiabáneho zároveň poslanci MsZ poverili pokračovať v rokovaniach s Georgeom Trabelssiem.

Ako uviedol Marek Richter, nie je možné o takejto zásadnej, komplexnej a ťažkej problematike hlasovať len jedenásť dní po doručení kompletných podkladov. Druhým z dôvodov podania návrhu na stiahnutie materiálu z rokovania bolo neodporúčanie väčšiny komisií mestskému zastupiteľstvu prijať aspoň jeden z predložených návrhov dohody. O materiáli rokovalo päť komisií, dohodu odporúčala prijať len jedna z nich, Komisia športu.

"Akceptujeme rozhodnutie poslancov mestského zastupiteľstva. Z našej strany sme vyvinuli maximálne úsilie, aby sme vyšli v ústrety požiadavkám vedenia mesta. Podnet na dohodu o urovnaní prišiel od primátora Žiliny. My žiadne ďalšie kroky v tomto smere iniciovať nebudeme," uviedla hovorkyňa SIRS, a. s. Ivana Strelcová.

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod