Žilinský Večerník

4. máj 2024 | Florián
| 4°C

Šport

Mladé talenty Žilina Bears zbierali medzinárodné skúsenosti

Počas predposledného aprílového víkendu žilinskí rugbisti vyslali svoje nádeje na turnaj do poľského Krakova. Počasie bolo veľmi chladné a striedal sa vietor z dažďom. Turnaj bol pre kategórie U8,10,12,14.

23.04.2024 | 15:35

Na turnaj sme vyslali našu kategóriu U12. Turnaj bol perfektne zorganizovaný za čo patrí Juwenii Krakow vďaka.  V prvom zápase sme sa stretli z Czestochovou. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a Žilinčania dokázali viackrát skórovať po pekných útočných akciách. Skóre sa zastavilo na 25-0 v prospech Žiliny.


V druhom zápase sme stretli Rzeszow. Rzeszov bol našim najsilnejším súperom na turnaji. Dokázali sme si vytvoriť náskok o dve peťky po pekných akciách. Rzeszov kontroval peknou akciu po krídle pričom náš hráč zastavil protihráča nedovoleným spôsobom za rameno. Nasledovala žltá karta počas ktorej sme inkasovali dva krát a razom to bolo nerozhodne. Súper pridal pesne pred koncom zápasu ešte jednu peťku. Zápas sme prehrali 10-15. V treťom zápase sme sa stretli z Gorcami. Zápas sme dokázali zvíťaziť.


V poslednom zápase sme sa stretli so zoskupením tímov Juwenia Krakow/Ruda Slaska/Hegemon Myslowice. Na zápas sme nastúpili v oklieštenej zostave, 3 zápasy predtým dali deckám v extrémnom počasí zabrať.  Zápas bol vyrovnaný no časom si naši dokázali aj v tomto stretnutí prikloniť víťazstvo na svoju stranu čím sme si vybojovali krásne druhé miesto na turnaji.


Žilinčania aj ľudia z okolia sa môžu k nám pridať a dať svoje deti na ragby. Stačí nám zavolať alebo napísať. Trénujeme hodinku každú stredu od 16:00 na ihrisku Žilinskej univerzity. Stačí si priniesť vodu na pitie a športové oblečenie, botasky alebo kopačky. Prihlásiť k nám môžete deti od 5 rokov. Kategórie 6,8,10,12,14,16 rokov. Turnaja sa zúčastnili aj naši 6 ročný benjamínkovia ktorí nastúpili za Krakodyle Kraków. 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod