Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Spravodajstvo

Na mestskú ligu má právo len mestské CVČ

Centrum voľného času Žilina, ktoré vzniklo zlúčením CVČ Žirafa a Spektrum, začalo s prijímaním členov a otváraním nových krúžkov. Keďže sa zmenilo financovanie, CVČ Žilina je v Žiline jediné, ktorému mesto poskytne finančné prostriedky na činnosť. 

09.09.2013 | 14:15

Centrum voľného času Žilina, ktoré vzniklo zlúčením CVČ Žirafa a Spektrum, začalo s prijímaním členov a otváraním nových krúžkov. Keďže sa zmenilo financovanie, CVČ Žilina je v Žiline jediné, ktorému mesto poskytne finančné prostriedky na činnosť. 

ŽILINA. Fungovať bude v budovách na Kuzmányho ulici 105 a na Zvolenskej ulici na sídlisku Vlčince. K nim ešte pribudla športová hala na Ulici V. Javorku, ktorú prebrali od bývalej Žirafy. Rovnako na CVČ Žilina prešlo aj právo organizovať mestské ligy vo futsale, florbale či hokejbale.

Hovorca mesta Pavol Čorba uviedol, že len mesto Žilina má právo na svojom území organizovať mestské ligy buď samo alebo prostredníctvom svojich organizácií. Keďže v minulosti bolo zriaďovateľom Žirafy mesto, mohla mestské ligy organizovať ona. „Keďže ale už pod mesto nepatrí, mestské ligy bude teraz organizovať mesto Žilina prostredníctvom CVČ Žilina. Akýkoľvek iný súkromný subjekt na to nemá právomoc. Mestské ligy boli mestské a aj ostanú mestské,“ povedal Pavol Čorba.

Riaditeľ centra Peter Pipišák uviedol, že na to majú k dispozícii to najlepšie materiálne aj personálne zabezpečenie. „Máme výborné priestory v hale na Javorkovej, na futsal a florbal sme získali kvalitného odborníka Dušana Dobšoviča, ktorý vedie ŠK Makroteam Žilina. Futbalové krúžky pre deti v Závodí zase povedie Daniel Kováčik a vedúcim hokejbalistov bude majster sveta Milan Ladiver,“ uviedol Peter Pipišák.

Situácia by sa mohla zlepšiť ešte viac po tom, ak sa mestu podarí vytvoriť športovú školu. Jej ďalšie športoviská by potom mohlo využívať aj CVČ.

Konečný počet prihlásených detí bude známy až na budúci týždeň. Ešte takmer dva týždne tak máte možnosť sa na krúžky CVČ Žilina prihlásiť. Minulý týždeň už prihlášky odovzdala takmer tisícka detí a vytvorených krúžkov bolo okolo 175 a každým dňom pribúdali ďalšie.

„Tento rok otvárame aj tanečné divadlo Dianka pre dievčatá, tanečný klub Spektrum, Detský folklórny súbor Lieska, krúžky leteckých, plastových, lodných a železničných modelárov, šach, tanečné divadlo EXTAD, mažoretky Diana a Minizoo. Na Vlčincoch budú prebiehať aj tanečné krúžky - skupiny Flowers, Minicharliens, Charliens, detský aerobik s roztlieskavačkami Sunnies, street elektro, tanečná skupina Agronnath, výtvarné krúžky, detský folklórny súbor Cipovička, spevácka zložka Spievanky TaiJiQuan, čínsky box, Dopraváčik pre deti MŠ a Minicentrá pre mamičky s deťmi,“ uzavrel Peter Pipišák. 
 

Michal Filek

Snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod