Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Spravodajstvo

Na Vlčincoch a Solinkách horeli autá

Na žilinských sídliskách si pravdepodobne niekto vyrovnáva účty. Cieľmi nočných útokov sa stali dve autá zaparkované pod oknami spiacich obyvateľov. Nikomu sa našťastie nič nestalo.

29.07.2013 | 15:18

ŽILINA. K prvému prípadu došlo v sobotu 13. júla krátko pred polnocou na Vlčincoch. Cieľom útoku sa stalo auto značky Alfa Romeo zaparkované pred panelákom. Páchatelia rozbili na zadných dverách sklo a do vozidla umiestnili trhavinu. Podľa polície nešlo o nástražný výbušný systém, ale o voľne predajnú výbušninu, pravdepodobne pyrotechniku. Pomerne silná explózia vyrazila na aute všetky sklá a spôsobila na vozidle škody vo výške dvetisíc eur.



Podľa našich informácií patrí zničené auto mladej Žilinčanke. „Vraj to nebolo smerované na ňu, ale na jej partnera,“ hovorí jedna z miestnych obyvateliek. Detonácia mala údajne zastrašiť muža, ktorý donedávna pracoval ako vyhadzovač v bare a nebol s páchateľom zadobre. Ako sa vyjadrili viacerí obyvatelia Vlčincov, výbuch bol taký silný, že mnohých vytiahol v noci z postele.

 

Podpálená Kia Sportage.

 

Požiar auta na Solinkách z nedele 21. na pondelok 22. júla naopak zaregistroval len málokto. „Tu horelo auto? O tom naozaj nič neviem,“ dostali sme odpoveď od viacerých oslovených. Policajné správy však neklamú. V noci tu niekto úmyselne podpálil auto Kia Sportage. „Pri požiari došlo k obhoreniu prednej časti vozidla, vrátane motora a interiéru. V dôsledku požiaru došlo k poškodeniu pravého zadného svetlometu na vedľa odstavenom vozidle,“ informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

Majiteľovi vznikla škoda vo výške cca 2600 eur. „Vraj niekto podeň hodil zápalnú fľašu. Prečo? O tom sa dá polemizovať, ale asi to neurobili len tak. Takéto zlé veci sa nerobia len zo zábavy,“ reaguje obyvateľ paneláku. V oboch prípadoch polícia začala viesť  trestné stíhanie.


V prvom polroku zhorelo v Žiline a na okolí deväť áut, tri nákladné vozidlá a jeden autobus. V roku 2012 žilinskí hasiči zasahovali k 22 prípadom požiaru osobných áut, k štyrom požiarom nákladných vozidiel a k dvom požiarom autobusov.


-ms-
Snímka archív polície, hasičov

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod