Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -5°C

Spravodajstvo

Na Vodnom diele rastie parkovisko

Koncom tohto mesiaca by na najnavštevovanejšom rekreačnom mieste v Žiline, na Vodnom diele, malo pribudnúť 50 nových parkovacích miest.

22.07.2013 | 15:31

ŽILINA. Vodné dielo Žilina (VD) nežije momentálne len rekreačným, ale aj stavebným ruchom. Budujú tu nové parkovisko.

 

Parkovisko odľahčí trávnik a ochráni rekreantov
Parkovacia plocha rastie vpravo od hydrouzla vodnej elektrárne, pred skate parkom. „Parkovisko bude mať kapacitu 50 parkovacích miest pre osobné motorové vodidlá verejnosti, teda pre návštevníkov a rekreantov využívajúcich Vodného dielo Žilina. Hlavne pre korčuliarov, využívajúcich asfaltovú komunikáciu na pravostrannej hrádzi,“ uviedla Diana Migaľová Baschierová z Vodohospodárskej výstavby (VV), ktorá najmladšie vodné dielo na Váhu spravuje.

 

Počas výstavby odvodnia aj parkovacie plochy, vybudujú dažďové kanalizácie a odlučovač ropných látok, ktorý bude odvádzať vyčistenú vodu do Váhu. „Vybudovaním parkoviska sa odstránia problémy s parkovaním vozidiel korčuliarov, ktorí v súčasnosti parkujú na ceste Žilina – Mojš a ohrozujú tak cestnú premávku na tejto ceste. Vozidlá korčuliarov taktiež parkujú na trávnatých plochách pod pravostrannou hrádzou, čím tieto plochy poškodzujú,“ vysvetľuje hovorkyňa.

 

Dokončia ho koncom mesiaca
S prácami na parkovisku začali 10. júna. Plánujú ich ukončiť na konci tohto mesiaca. Nové parkovisko zefektívni prístup ľudí na hrádzu, ktorú radi využívajú na šport a relax. „Nakoľko ide o najväčšie vodné dielo v okolí, ktoré správcom je VV, š.p., má podnik v záujme správať sa zodpovedne voči mestu Žilina a jeho občanom a aj takouto formou pomôcť k pozitívnemu využitiu VD Žilina,“ dodáva Diana Migaľová Baschierová.

 


Tento ústretový krok vítajú aj samotní rekreanti. „Je to fajn. Parkujeme pri ceste a niekedy je ťažké vystúpiť bezpečne z auta von,“ hovorí Peter zo Žiliny. „Aj keď parkovisko nevyzerá byť veľké, ale aj to pomôže,“ spokojne konštatuje.

 

-ms-

Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod