Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 2°C

Spravodajstvo

Na zimnú údržbu vyčlenili 720-tisíc eur

Okrem 255 kilometrov cestných komunikácií sa žilinská samospráva v zime stará aj o približne 160 kilometrov chodníkov. Zimnú údržbu budú môcť ľudia aj tento rok sledovať na webe.

11.11.2020 | 11:09

ŽILINA. Presný začiatok a trvanie zimnej údržby závisí od počasia. V zmysle operačného plánu je ale zabezpečená v období od 1. novembra 2020 do 31. marca 2021.

„Zimnú údržbu pre mesto zabezpečuje zmluvný partner Žilinské komunikácie, a.s. a pri starostlivosti o cesty i chodníky budú k dispozícii aj ďalší externí dodávatelia či aktivační pracovníci mesta. Počas zimnej sezóny bude v pohotovosti 22 kusov techniky, šesť veľkých a šesť malých sypačov s radlicami, štyri traktory, UNC nakladače a v prípade potreby aj ďalšie mechanizmy. Nápomocné im budú ďalšie traktory na údržbu priľahlých mestských častí. Pri dočisťovaní pomôžu aj aktivační pracovníci mesta. Na žilinské cesty a chodníky je pripravených 700 ton chemického posypového materiálu a 600 ton inertného materiálu, ktoré sa budú v prípade potreby dopĺňať,“ informovalo mesto.

Práce si budú môcť Žilinčania pozrieť na internetovej stránke mesta, kde nájdu operačný program, ale aj kontakty na dispečersko-spravodajskú službu.

 „Podobne ako v minulom roku, aj teraz vyzývame našich obyvateľov k tolerancii a trpezlivosti. Zimné mechanizmy nemôžu byť v jednom čase všade. Keď rýchlo napadne sneh, práce sa uskutočňujú podľa dôležitosti ciest a chodníkov, pričom prednosť majú cesty a chodníky s najväčšou frekvenciou využívania,“ skonštatoval primátor mesta.

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod