Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 5°C

Spravodajstvo

Namiesto Eifelovky stanovala pred úradom vlády. Voličov to zaujalo

Jedným z príjemných prekvapení volieb bolo určite siedme miesto zdravotnej sestry Moniky Kaveckej v žilinskom obvode.  Odborárku, ktorá prednedávnom strávila dvadsiate výročie svadby v stane pred úradom vlády, podporilo 4 768 voličov.

11.11.2013 | 13:48

KAMENNÁ PORUBA. Zdravotná sestra z neurologického oddelenia žilinskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou a zároveň odborárka Monika Kavecká ako prvú reakciu na úspešný výsledok volieb spomenula prekvapenie. „Nečakala som to. Rozhodne nie pri súčasnej politickej klíme. Myslela som si, že prejdú len straníci,“ povedala. Ako zdravotná sestra z malej dediny, ktorá sa však vždy snažila pracovať aj pre verejnosť, nikdy takúto odmenu nečakala.

„Ľudí som asi zaujala odvahou stáť si za svojimi názormi. Za to, že som sa nebála stanovať pred úradom vlády, a to aj napriek tomu, že som mala dvadsiate  výročie svadby, ktoré som túžila stráviť pri Eifelovke. Osobný prospech však musel ísť bokom a namiesto neho som sa obetovala. Hoci som to neočakávala, zvolenie je zrejme odmena za túto obetu,“ hovorí s úsmevom Monika Kavecká, ktorá má už skúsenosti z komunálnej politiky. Sedem rokov totiž pôsobí ako poslankyňa obecného zastupiteľstva.

Jej prioritou bude, aby zdravotníctvo bolo dostupné. „Žilina je najväčšie mesto severu Slovenska, no od pacientov počúvam často ponosy, že dostať sa na vyšetrenie k neurológovi je ako vyhrať v športke. Aká je to potom dostupnosť? Kto má  peniaze, má aj zdravotnú starostlivosť? Ľudia sú nespokojní, frustrovaní, ale sú ticho. Rada by som to zmenila a budem pracovať v ich prospech aj v zastupiteľstve ŽSK,“ uzavrela čerstvá poslankyňa.

-mif-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod