Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C

Poradňa

Nepodceňujte starostlivosť o vlasy, sú vašou korunou krásy

O tom, že vlasy sú korunou krásy, ste určite už počuli. Ak sa s týmto tvrdením stotožňujete a svojej hrive venujete dostatočnú pozornosť, potom je všetko v poriadku. Spoliehať sa však len na občasnú návštevu kaderníckeho salónu je žalostne málo. Vlasy si môžete rozmaznávať aj doma.

31.12.2020 | 12:37

Kvalita ide ruka v ruke so zdravím
Návšteva kaderníka je skvelá aktivita, avšak, pokiaľ ju nepraktizujete aspoň raz za týždeň, musíte pri starostlivosti o svoje vlasy priložiť ruku k dielu. Pravidelné umývanie je samozrejmosťou nielen kvôli pocitu čistoty a sviežosti. Veľmi dôležitá je i výživa a regenerácia vlasov. Preto by ste mali používať výhradne kvalitnú vlasovú kozmetiku, ktorá im dodá lesk, potrebnú výživu a zároveň poskytne blahodarný efekt pokožke hlavy. Pokiaľ je to možné, vlasy po umytí a ošetrení zbytočne netrápte sušením príliš horúcim vzduchom. Ak už musíte fén použiť, voľte vlažný vzduch.

Domáce farbenie už nie je tabu               
Dalo by sa povedať, že dnes už nie je problém nič. Ani farbenie si vlasov svojpomocne. Do veľkej miery záleží práve na vás, čí výsledok bude ako zo salónu. Kvalitné farby na vlasy sú dnes dostupné v každej kamennej či internetovej drogérii. A i keď je ich kvalita o poznanie ďalej ako kedysi, stále platí niekoľko dôležitých zásad:

●       vyberajte farbu primeranú odtieňu,

●       nepredlžujte dobu pôsobenia v snahe zvýšiť farebný výkon,

●       uistite sa, že máte dostatok farby (zvlášť pri dlhých vlasoch),

●       vyskúšajte prípadnú alergickú reakciu na pokožke,

●       dôkladne farbu z vlasov opláchnite.

Pozor na zradnú bledú...

U blond odtieňov sa v následnej starostlivosti odporúča používať šampóny, ktoré zabraňujú nežiadúcim fialovým či oranžovým odleskom. Dlhotrvajúci farebný efekt môžete podporiť aj špeciálnymi šampónmi či krémami. Ak sa rozhodnete pre melír, v takom prípade vám domáce experimentovanie príliš neodporúčame. Ten je lepšie zveriť do rúk skúsenej kaderníčke.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: iconogenic / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod