Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Z regiónu

Nešťastie v Nezbudskej Lúčke: na železničnej trati zrazilo a usmrtilo človeka

K tragickej udalosti došlo v sobotu 4. januára vo večerných hodinách.

07.01.2020 | 11:10

Ako informovala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová, nešťastie, pri ktorom bol usmrtený človek, sa odohralo v sobotu 4. januára krátko pred 21.00 h. 

„V úseku železničnej trate Vrútky - Žilina na železničnej zástavke Strečno (Nezbudská Lúčka, pozn. redakcia) došlo na II. traťovej koľaji k zachyteniu a usmrteniu neznámeho muža, ktorý sa mal nachádzať v koľajisku. Rušňovodič zrážke napriek použitiu výstražného zvukového znamenia a použitiu rýchlo činného brzdenia nedokázal zrážke s mužom zabrániť," uviedla policajná hovorkyňa.


Privolaný lekár mohol už len konštatovať smrť. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Polícia tiež pracuje na potvrdení identity zrazeného mŕtveho muža.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Miroslavy Ondrichovej boli hasiči zo vyslaní 4. januára po deviatej hodine večer na železničnú stanicu Strečno, kde vlak zachytil chodca. "Hasiči vykonali obhliadku miesta udalosti (peróna, rušňa i koľajiska), pričom bolo zrejmé, že zrazená osoba utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Postupne sa na miesto udalosti dostavila polícia, záchranná zdravotná služba, pracovníci ŽSR a pohrebná služba. Hasiči asistovali polícii pri obhliadke miesta udalosti a aj pohrebnej službe pri zbieraní pozostatkov usmrtenej osoby," dodala Ondrichová.

Podľa našich informácií išlo o staršieho muža vo veku 74 rokov.

Autor: - r -

Foto: Žilina-Gallery

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod