Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 6°C

Poradňa

Nike Jordan - legendárne spojenie pretrvávajúce desaťročia

Značku Nike pozná aj malé dieťa. Je to taký Mercedes medzi športovými značkami, preto nie je divu, že s ňou radi a často spájajú svoje mená svetoznámi športovci v limitovaných či špeciálnych edíciách produktov. Napríklad tenisovému oblečeniu a obuvi prepožičal svoje meno švajčiarsky tenisový superhrdina Roger Federer.

24.04.2021 | 08:17

Golfový segment zase svojím menom zastrešil americký greenový mág Tiger Woods. Avšak skutočne legendárne sú v rámci značky Nike tenisky, ktoré nesú meno famózneho basketbalistu Michaela Jordana.

Naprieč generáciami...
Dnes už takmer 60-ročný sympatický Jordan zasvätil celý svoj život hre pod vysokými košmi a je považovaný za najlepšieho basketbalistu všetkých čias. Hoci si počas svojej kariéry na dve sezóny odskočil k baseballu, basketbalu zostal nakoniec verný, čo sa mu vyplatilo po všetkých stránkach.

 

Dalo sa čakať, že práve on spojí svoje meno s niektorou z prestížnych športových značiek, a skutočne sa tak stalo v roku 1985. Od tej doby spolupráca trvá a z Nike Jordan sa stal neskutočne úspešný projekt, v rámci ktorého uzreli svetlo sveta stovky modelov tenisiek, ale aj ďalšieho športového sortimentu.

 

Tenisky však v prípade tohto spojenia hrajú prím, dominujú hlavne v súvislosti s basketbalom, ale ich dokonalému prepracovaniu a nápaditým dizajnom neodolalo ani množstvo amatérov. Sú proste božské a hlavne originálne. A hoci Michael Jordan sa s aktívnou kariérou rozlúčil už v roku 2003, aj vďaka Nike Jordan zostáva stále na očiach. 

 

 

Legenda zostane legendou
Air Jordan 1 sú tenisky, ktoré prešli naprieč rokmi niekoľkými modifikáciami. Samozrejme, vždy podľa aktuálnych trendov a vždy originálne. Aj posledná retro edícia je mimoriadne vydarená a farebne zaujímavá. Nechýba kvalitné spracovanie a typické vysoké prevedenie. Ak by vás nezaujali v tomto variante, môžete sa poohliadnuť po inej verzii. „Jordanoviek“ je k dispozícii hneď niekoľko a je na mieste priznať, že výber vďaka zaujímavému a štýlovému prevedeniu nie je jednoduchý.

Doplnkami k dokonalému outfitu
Vďaka prakticky neobmedzeným možnostiam dnes môžete aj na športovisku vyzerať cool. Zvlášť, keď všetko zoženiete pod jednou internetovou strechou, napríklad na Footshop.sk. Nie je to len o kvalitných teniskách, nezabudnite ani na zbytok vášho outfitu. K dobrej obuvi bezpochyby patrí kvalitné a štýlové funkčné oblečenie, tepláková súprava, ale aj ponožky, či šiltovka.

 

A ak má byť celkový dojem dokonalý, tak nesmiete zabudnúť ani na praktickú ľadvinku prípadne batoh, či športovú tašku. Pokiaľ sa chystáte hrať tenis, pribaľte aj kvalitné potítko a pre istotu čelenku, aby vám vlasy pri výkone nezavadzali.

 

A ak sa rozhodnete držať líniu jednej značky, potom na to myslite i pri výbere fľaše na pitie.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Footshop.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod